Bursa'daki silahlı kavgayla ilgili dava

Bursa'daki silahlı kavgayla ilgili dava
Merkez Yıldırım ilçesinde geçen yıl aralık ayında bir kişinin öldüğü, 7 kişinin yaralandığı silahlı kavgayla ilgili davanın ilk duruşması yapıldı

BURSA (AA) - Bursa'da geçen yıl aralık ayında iki grup arasında çıkan ve bir kişinin ölümü, 7 kişinin yaralanmasıyla sonuçlanan kavgayla ilgili ikisi tutuklu 16 sanığın yargılanmasına başlandı.

Bursa 7. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanıklar Sinan ve Erdal Yöndem kardeşler ile tutuksuz yargılanan Hüseyin Erkan, Mehmet, Şahin, Bünyamin, Ertuğrul, Mutlu ve Kemal Yaman, Akif ve Mehmet Kaymakçı, öldürülen İbrahim Yaman'ın eşi İlknur Yaman ile tarafların avukatları katıldı. Diğer tutuksuz sanıklar Ümit, İzzettin, Mesut ve Zafer Yöndem ile Bedri Karagüzel ise duruşma salonuna gelmedi.

İbrahim Yaman'ı tabancayla vurarak öldürdüğü öne sürülen Sinan Yöndem, savunmasında kavga sırasında ateş ettiğini ancak öldürme kastının bulunmadığını söyledi.

Kardeşlerinden ikisinin darbedildiğini görünce kavgayı ayırmaya çalıştığını iddia eden Yöndem, "Kardeşlerimi darbeden iki kişiyi uzaklaştırdım. Bu sırada babamın vurulduğunu gördüm. O andan sonra karşı tarafı uzaklaştırmak için bacaklarına doğru ateş ettim. İbrahim, benim silahımdan çıkan kurşunla vurulmuşsa cezama razıyım ancak görmedim." diye konuştu.

Tutuksuz sanıklardan bazıları da kavgada çok sayıda silah kullanıldığını ancak Yaman'ın ölümüne yol açan silahı Sinan Yöndem'in kullandığını ileri sürdü.

Mahkeme heyeti, Yaman'ın ölümüne neden olan kurşunun özelliklerinin belirlenmesi ve Mesut Yöndem'in yüzünde olaydaki yaralanmadan dolayı kalıcı iz olup olmadığının anlaşılması için Bursa Adli Tıp Kurumundan rapor alınmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.

- Olay

Merkez Yıldırım ilçesi Otosansit Tır ve Kamyon Garajı'nda, 7 Aralık 2015'te kamyonların karıştığı hasarlı kazanın ardından Yöndem ailesi ile nakliyecilik yapan Yaman ailesi arasında tartışma güçlükle yatıştırılmış, bu olaydan bir hafta sonra aynı yerde iki aile arasında silahlı kavga çıkmıştı.

Tabanca, bıçak ve sopaların kullanıldığı kavgada, göğsünden silahla vurulan İbrahim Yaman, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. Çay ocağı işleten Ümit, İzzettin, Mesut, Zafer ve Erdal Yöndem ile nakliyecilik yapan Bünyamin ve Cemal Yaman yaralanmıştı. Yaralılar, kaldırıldıkları hastanede tedavilerinin ardından taburcu edilmişti.

Polis ekipleri, kavgaya karışan 6 kişiyi gözaltına almış, şüphelilerden Sinan ve Erdal Yöndem, mahkemece tutuklanmıştı. Diğer şüpheliler ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı.

Güvenlik kamerası görüntülerinin incelenmesi sonucu Sinan ve Erdal Yöndem hakkında "adam öldürmek" suçundan müebbet, kavgaya karışan tutuksuz 14 sanık hakkında ise "yaralama" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 5 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.