Bursalı öğrencilerden Mardin'deki akranlarına giysi yardımı

Bursalı öğrencilerden Mardin'deki akranlarına giysi yardımı
İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinde öğrencilerinin satın aldığı 100 çocuğa yetecek giysi ve ayakkabılar, Derik'te bir okulda ailesi ihtiyaç sahibi çocuklara dağıtılacak

BURSA (AA) - Bursa'daki İsmail Hakkı Bursevi Kız Anadolu İmam Hatip Lisesinin öğrencileri tarafından satın alınan giysi ve ayakkabılar, Mardin'in Derik ilçesinde bir okulda aileleri ihtiyaç sahibi çocuklara gönderildi.

Merkez Osmangazi ilçesinde faaliyet gösteren lisenin öğrencileri, derslerine giren bir öğretmenin daha önce görev yaptığı Derik'in kırsal mahallelerinden Pirinçli'de okula giden çocukların zor durumda olduğunu söylemesi üzerine harekete geçti.

Aralarında para toplayan öğrenciler, yaklaşık 100 öğrenciye yetecek giysi ve ayakkabı satın aldı. Kolilendikten sonra bir kargo firmasına teslim edilen eşyalar, söz konusu okulda ailesi ihtiyaç sahibi öğrencilere dağıtılacak.

Okul Müdürü Hamza Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, öğrencilerinin duyarlılığından mutluluk duyduklarını söyledi.

Pirinçli Mahallesi'ne Bursa'dan kardeşlik köprüsü kurduklarını belirten Karagöl, "Birlik ve beraberliğe ihtiyacımız olan bugünlerde inşallah bu köprü biraz merhem olur, farkındalık oluşturur" dedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.