Bursaspor Gol Suskunluğunu Son 3 Haftada Bozdu

Bursaspor Gol Suskunluğunu Son 3 Haftada Bozdu
Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 haftada sadece 4 gol atan yeşil-beyazlı takım, son 3 haftada ise rakip fileleri 10 kez havalandırdı

- Bursaspor, Spor Toto Süper Lig'de ilk 5 haftada sadece 4 gol atarken, son 3 haftada rakip fileleri 10 kez havalandırmayı başardı.

Lige hem skor hem de oyun anlamında arzuladığı bir başlangıç yapamayan yeşil-beyazlı takım, özellikle gol yollarında vasatın altında bir görüntü çizdi. 

Galatasaray'a sahasında 2-0 yenilen Bursaspor, Gençlerbirliği'ni deplasmanda 2-1 yendi. Ligin 3. haftasında Beşiktaş'ı konuk eden "Yeşil Timsah", yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince rakibine 1-0 yenildi. Çaykur Rizespor ile 4. haftada deplasmanda karşılaşan Bursaspor, 1-0'lık deplasman galibiyetiyle evine mutlu döndü.

Rize deplasmanı sonrası Mersin İdmanyurdu ile yine dış sahada karşılaşan yeşil-beyazlılar, bu kez arzuladığı sonucu alamadı ve 2-1'lik yenilgiyle haftayı puansız kapadı.

Ligin 6. haftasında, Eskişehirspor'u konuk eden Bursaspor, hücum hattında daha etkili göründüğü ve 2-0 öne geçtiği maçta bu skoru koruyamadı, 2-2 biten maçta 1 puana razı oldu.

Her geçen hafta daha etkili oynamaya başlayan, orta alanda rakibine üstünlüğünü kabul ettirmeyi başaran yeşil-beyazlı takım, Balıkesirspor deplasmanında oynanan maçta olumlu futbolunun karşılığını fazlasıyla aldı. Özellikle yabancı oyuncularının gol yollarındaki etkili vuruşlarıyla sonuca giden Bursaspor, 5-0'lık skorla farklı bir galibiyete imza attı.

Balıkesirspor galibiyetiyle ciddi anlamda moral bulan ve özgüveni artan "Yeşil Timsah", Sivasspor maçını da sahasında 3-0 gibi net bir skorla kazanarak çıkışını sürdürdü.

Ligin ilk 5 haftasında sadece 5 kez gol sevinci yaşayan Bursaspor, son 3 haftadaki Eskişehirspor, Balıkesirspor ve Sivasspor maçlarında ise rakip fileleri 10 kez havalandırmayı başardı.

Bursaspor'un ligde 8 haftalık süreçte oynadığı maçlar ve skorları şöyle:

Hafta Maçlar Skor
1. Hafta Bursaspor-Galatasaray 0-2
2. Hafta Gençlerbirliği-Bursaspor 1-2
3. Hafta Bursaspor-Beşiktaş 0-1
4. Hafta Çaykur Rizespor-Bursaspor 0-1
5. Hafta Mersin İdmanyurdu-Bursaspor 2-1
6. Hafta Bursaspor-Eskişehirspor 2-2
7. Hafta Balıkesirspor-Bursaspor 0-5
8. Hafta Bursaspor-Sivasspor 3-0

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.