Butlan CHP'sinde seçim krizi: Milletvekilleri salonu terk etti
Seçim sürecinde Gürsel Erol, Kılıçdaroğlu yönetiminin oylamaya müdahale ettiğini iddia ederek adaylıktan çekildi. Yaşanan gerilimin ardından bazı milletvekillerinin toplantı salonunu terk ettiği öne sürüldü.
Özgür Özel'in 90 milletvekiliyle CHP'den ayrılarak YENİ Parti'yi kurmasının ardından, Kılıçdaroğlu yönetimindeki CHP'de Meclis Grup Başkanı'nı belirlemek üzere kapalı bir toplantı gerçekleştirildi. Ankara'da düzenlenen toplantıya CHP'li 44 milletvekilinin tamamı davet edilirken, 5 milletvekili mazeret bildirerek toplantıya katılmadı.

Grup Başkanlığı için yapılan seçimde Gürsel Erol'un adaylıktan çekilmesinin ardından yarışın galibi Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak oldu.
Seçim sürecinde yaşanan krizin ayrıntıları ise daha sonra ortaya çıktı. İlk turda 19 oy alan ancak Grup Başkanı seçilemeyen Gürsel Erol, ikinci turda 17 oy aldı. Oylamanın ardından kürsüye çıkan Erol, seçim sürecine Kılıçdaroğlu yönetiminin müdahale ettiğini ileri sürerek adaylıktan çekildiğini açıkladı.
Yaşanan gelişmeler, "mutlak butlan" sürecinin ardından yeniden şekillenen CHP yönetiminde yeni bir krizin daha fitilini ateşledi.
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.