BÜYÜK ADAMLAR SON ZAMANLARDA KONYA’DAN ÇIKIYOR, NE OLUYOR ANLAMIYORUM

BÜYÜK ADAMLAR SON ZAMANLARDA KONYA’DAN ÇIKIYOR, NE OLUYOR ANLAMIYORUM
Hocaların hocası Saim Sakaoğlu’nun doğum gününde öğrencileri tarafından düzenlenen saygı gününe pek çok davetli katıldı

Halk edebiyatı araştırmalarının en önemli otoritelerinden, pek çok öğrenci yetiştiren, sayısız esere imza atan, şehrimiz tarih ve kültürüne önemli katkılarda bulunan hocaların hocası Saim Sakaoğlu’nun doğum gününde öğrencileri tarafından düzenlenen; aile efradı, çalışma arkadaşları ve öğrencilerinin katıldığı saygı gecesi Necmettin Erbakan Üniversitesi Eğitim Fakültesi Konevi Salonunda gerçekleştirildi. Saygı gününe şehrimizden ve çeşitli illerden gelen pek çok davetli katıldı, Saim Sakaoğlu ile ilgili duygu düşünce ve anılarını aktardı.

İdlib’de şehit olan askerlerimizin de hatırlatıldığı günde açılış konuşmasını yapan Esma Şimşek başlangıçta on bir öğrencisinin katılımıyla bir program düşündüklerini, fakat son olarak Ali Berat Alptekin’i kaybettiklerini belirten Şimşek’in ardından Saim Sakaoğlu’nun eşi Yurdanur Sakaoğlu, kızları Selcen ve Seren Sakaoğlu, Mehmet Ali Uz, araştırmacı M.Sabri Koz ve pek çok önemli isim konuşma yaptı, İsmail Detseli ve Tahir Sakman için şiirler okudu.

M. Sabri Koz’un; ‘ Büyük adamlar son zamanlarda Konya’dan çıkıyor, ne oluyor anlamıyorum’ sözleri saygı gününe damga vuran anekdotlardan biri oldu. Saim Sakaoğlu’nun eşi Yurdanur Sakaoğlu’nun; ‘ Saim hocanın hep yanında oldum, gölgesinde kaldım, kendi çalışmalarımdan feragat ettim, onun ilim hayatında katkım olduğu konusunda tevazu göstermeyeceğim’ şeklindeki sitemkar sözleri de dikkatlerden kaçmadı.

‘Konya’nın hafızası’ Saim Sakaoğlu hocamıza hayırlı ve uzun bir ömür diliyoruz.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.