Büyük heyecana son 14 gün

Büyük heyecana son 14 gün
9 Ekim’de Konya’dan start alacak 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için geri sayım sürüyor

Bu yıl Konya’dan start alacak ve ikinci kez World Tour’da koşulacak 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu için geri sayım sürüyor. Türkiye’nin dünya çapındaki en prestijli spor organizasyonları arasında yer alan Cumhurbaşkanlığı Turu, 9 Ekim tarihinde başlayacak.

WORLD TOUR NEDİR?

World Tour, Dünya Bisiklet Birliği'nin (UCI) takviminde yer alan ve Grand Tour yarışlarıyla birlikte en prestijli elit yol yarışlarına verilen isim. Dünya çapında 37 yarışın dahil olduğu bir kategori olarak dikkatleri çekiyor. Dünya sıralaması 2009'da hayata geçirildi ve 2011 yılında organizasyon UCI World Tour olarak birleştirildi. Türkiye ilk kez geçen yıl, 53. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nu (Tour of Turkey) World Tour kapsamında gerçekleştirilmişti.

KONYA GÜZERGÂHI

9 Ekim’de Konya’dan start alacak ve ilk günü yine burada sona erecek 54. Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu, 148,2 kilometreden oluşuyor.

Güzergâh şu şekilde;

Yarış, Beşyol Mevkii’ndeki Taka Restoran önünden start alacak.

Konya havaalanına kadar düz bir şekilde ilerleyen bisikletçiler, ardından Bosna Hersek Mahallesi’nin kenarından geçerek İstanbul yolundan şehir merkezine doğru ilerleyecek.

Otogar kavşağından Konya Büyükşehir Stadyumu’nun önüne uzanan güzergâh, Barış Caddesi ve Güzel Dere Caddesi boyunca devam edecek. Bisikletçiler, bu alanda sürat kategorisine geçiş yaparak yeniden İstanbul yoluna bağlanacak.

Güzergâh, Nalçacı Caddesi üzerinden, Şeker Fabrikası önünden Beyşehir istikametinde devam edecek.

Akyokuş ile birlikte tırmanış kategorisine giren pedallar, ardından Beyşehir yolundaki 75,5. kilometrelerinde beslenme arasına girecek.

Kızılören üzerinden şehir merkezine yönelecek pedallar, ardından Antalya Çevre Yolu üzerinden Konya istikametine devam edecek.

Meram’dan şehre girecek bisikletçiler, Meram Yeni Yol ve Eski Yol üzerinden, şehir merkezine girecek.

Güzergâh, Adalhan kavşağından ters yöne girerek Kültür Park’ta finish çizgisine uzanacak.

Hasan Yıldırımbuyuk-heyecana-(1).jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.