"Büyük Mihmandar Buluşması"

"Büyük Mihmandar Buluşması"
Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, vatandaşların sabah namazında Süleymaniye Camisi'nde buluştuğu programa katıldı- Kurtulmuş: "Çok farklı yaşlarda insanlar, gençler, yaşlılar hepsi bir araya geldiler, dua ettiler. Şehitlerimize rahmet dilediler. Milletimizi

İSTANBUL (AA) - Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, çok sayıda vatandaşın sabah namazında Süleymaniye Camisi'nde bir araya geldiği programa ilişkin, "Çok farklı yaşlarda insanlar, gençler, yaşlılar hepsi bir araya geldi, dua ettiler. Şehitlerimize rahmet dilediler. Milletimizin birlik ve dirliği için dua ettiler. Ümmetin ve insanlığı selameti dua ettiler. Güzel bir gün, güzel bir sabah yaşadık." dedi.

Esenler Belediyesinin "Hedefe Yürüyen Genç" sloganıyla organize ettiği etkinlik çerçevesinde vatandaşlar, sabah erken saatlerde tarihi Süleymaniye Camisi'ni doldurdu.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş'un da katıldığı program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. İlahi okunmasının ardından vatandaşlar hep birlikte namaz kıldı.

Diyanet İşleri Başkanvekili Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, namazın ardından yaptığı konuşmada, gençliğin faziletlerine dikkati çekti.

İstanbul Müftüsü Prof. Dr. Rahmi Yaran ise ülkenin birliği ve dirliği ile şehitler için dua etti. Camiyi dolduran binlerce kişi de duaya "amin" diyerek katıldı.

Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, cami çıkışında gazetecilerin soruları üzerine, Türkiye'nin birliği, beraberliği ve kardeşliği için gerçekleştirilen organizasyonu "fevkalade güzel" şeklinde niteledi.

Programın kendisini 50 yıl öncesine götürdüğünü belirten Kurtulmuş, "Çocukluğumuzda da hatırlıyorum, babam bizi alıp camilere götürürdü. Gençlerle sabah namazı kılınır, büyük kalabalıklar bir araya gelirdi. Türkiye'nin birlik ve beraberliğine ihtiyacı olduğu bir günde, güzel bir dayanışma örneği sergilenmiş oldu. Çok farklı yaşlarda insanlar, gençler, yaşlılar hepsi bir araya geldiler, dua ettiler. Şehitlerimize rahmet dilediler. Milletimizin birlik ve dirliği için dua ettiler. Ümmetin ve insanlığı selameti dua ettiler. Güzel bir gün, güzel bir sabah yaşadık. İnşallah her zaman bu birlik beraberlik duygularını yaşar, geliştirir ve tam manasıyla bütünleşen bir millet olarak yolumuza devam ederiz." diye konuştu.

Kurtulmuş, program sayesinde farklı nesillerde insanlarla bir araya gelerek yeni bir ruhla tazelendiklerini ifade ederek, şunları anlattı:

"İnşallah mücadele azmimizi biraz daha bileyerek bu sabah namazından feyz aldık. Bu namazda birliğimiz, dirliğimiz bir kez daha hazırlamış olduk. Ülkemizin birliği için dualarımızı bir kere daha çok kuvvetli olarak yaptık. İslam ümmetinin birliği ve geleceğiyle ilgili dualarımızı bir kere daha tazeledik ve yolumuza yenilenmiş olarak devam etmek üzere de bu camiden çıktık. Bizim üzerimize düşen büyük medeniyetin soluğunu sonraki nesillere aktarmaktır. Bugün burada aslında bunun da talimini yaptık. Emeği geçenlere çok teşekkürler ediyorum. Şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyorum."

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, "Musul'da DAEŞ saldırısı sonucu bir askerin şehit olması, Türk askerlerinin Irak'taki varlığı ve yürütülen operasyonlar"a ilişkin soruları ise "Irak'taki varlığımız Başika Kampıyla ilgilidir. Biz oradaki askeri varlığımızı ve askerlerimizin emniyetini her bakımdan teminat altına alabilecek bir güce sahibiz. Dolayısıyla oradaki Türk Silahlı Kuvvetlerinin unsurlarını, Musul Ulusal Birliğini yetiştirmek üzere orada olan askerlerimizin güvenliğini koruyacak tedbirler alınıyor" şeklinde yanıtladı.

Programa, Kurtulmuş'un yanı sıra AK Parti Burdur Milletvekili Reşat Petek, İstanbul Milletvekili Hüseyin Bürge ve Mehmet Akif Çamlı, Esenler Kaymakamı Yüksel Ünal, Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, Fatih Kaymakamı Ahmet Ümit, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Esenler Belediyesinin, 7 bin genci bir araya getirmeyi hedeflediği "Büyük Mihmandar Buluşması" programı, çorba ikramıyla sona erdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.