Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz

Büyük Önder Atatürk'ü Anıyoruz
Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Atatürk'ü anma programı düzenlendi

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün ebediyete intikalinin 76. yılı dolayısıyla Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda Atatürk'ü anma programı düzenlendi.

Törene İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak ve diğer yetkililer katıldı. 

İstanbul Üniversitesi Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Enstitüsü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Savaş Açıkkaya, törende yaptığı konuşmada, Atatürk'ün Türk tarihindeki önemine dikkati çekerek, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu olduğunu söyledi.

Atatürk'ün yeni nesillere layıkıyla tanıtılması gerektiğini dile getiren Açıkkaya, "Topluma yön verme imkan ve kabiliyetine sahip üniversite, milli eğitim, belediye, sivil toplum kuruluşları, siyasal partiler ve bunun gibi kuruluşlar olarak bizler, Türk çocuğuna ecdadını tanıtacağız. Öncelikle seni yeni Türk nesillerine layıkıyla tanıtacağız ve böylece Türk çocuğu ümitlenecek, umutsuzluk onun lügatine bile giremeyecektir" dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri adına konuşan Piyade Kurmay Albay Nihat Aksüt de Atatürk'ü ölümünün 76. yıl dönümünde saygı ve minnetle andıklarına işaret etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün dünya uluslarının saygınlıkla baktığı büyük bir insan olduğunu belirten Aksüt, "Tarihin akışını değiştirmiş bir kahraman eşsiz bir devlet adamı ve liderdir. Müstesna bir asker ve mükemmel bir komutandır. Atatürk'ün kişiliğini daha iyi anlayabilmek için harp ve barışla ilgili kendi sözleri incelendiğinde onun barışa ne kadar önem verdiği görülebilir. Atatürk'ün asıl amacı harp değil barıştır, ulusça barışın sürdürülmesinden yanadır" diye konuştu.

Daha sonra 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası'nda yapılan yarışmalarda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Ardından İstanbul Üniversitesi Vakfı Özel Adıgüzel Okulları öğrencilerince hazırlanan "Atatürk Oratoryosu" sahnelendi.

Bu arada yine Cemal Reşit Rey Konser Salonu'nda, 10 Kasım Atatürk'ü Anma Haftası sebebiyle düzenlenen yarışmalarda dereceye giren eserler sergilendi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.