Büyükelçi Larsen'den Türkiye ile işbirliği vurgusu

Büyükelçi Larsen'den Türkiye ile işbirliği vurgusu
Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi Larsen: - “MİKTA’nın tüm konularda daha iyi ve daha yakın bir işbirliğine açılan kapı olduğunu düşünüyorum. Küresel güvenlik konusunda teröre karşı işbirliği, enerji erişimi ve yönetişimi, sürdürülebilir kalkınma ve demok

ANKARA (AA) – Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Meksika-Endonezya-Güney Kore-Türkiye-Avustralya Oluşumu'nun (MİKTA) tüm konularda daha sağlam bir işbirliğine açılan kapı olduğunu söyleyerek, "Küresel güvenlik konusunda teröre karşı işbirliği, enerji erişimi ve yönetişimi, sürdürülebilir kalkınma ve demokrasi alanlarında Türkiye ile işbirliği içindeyiz.” dedi.

Avustralya Büyükelçiliği konutunda düzenlenen "Avustralya'nın MİKTA Yılı" adlı resepsiyonun açılışında konuşan Büyükelçi Larsen, MİKTA’nın tüm konularda daha iyi ve daha yakın bir işbirliğine açılan kapı olduğunu belirterek, küresel güvenlik konusunda teröre karşı işbirliği, enerjiye erişim ve yönetişim, sürdürebilir kalkınma ve demokrasi alanlarında Avustralya’nın Türkiye ile yakın işbirliği içinde olduğunu ifade etti.

MİKTA üyelerinin küresel konularda benzer bakış açısına sahip G20 üye ülkeleri olduğunu hatırlatan Büyükelçi Larsen, uluslararası toplumun karşılaştığı sorunların oluşumun birlikte çalışmasıyla çözebileceğini dile getirdi.

Larsen, Avustralya için, MİKTA’nın dost ülkelerle işbirliği yapma fırsatına sahip olmak ve üye ülkelerin açısından da daha güçlü işbirliği yapması anlamına geldiğini kaydederek, Türkiye ile ülkesinin MİKTA çerçevesinde özel bir işbirliğinin bulunduğunu vurguladı.

Meksika'nın Ankara Büyükelçisi Martha Barcena Coqui da AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türkiye'nin Meksika ile ilişkilerinin hem MİKTA çerçevesinde hem de ikili ilişkiler çerçevesinde hızla geliştiğine işaret ederek, "Türkiye ile Meksika arasında, ticaret, hizmet sektörü yatırım ve pek çok alanı kapsayan Serbest Ticaret Anlaşması'nın uygulanmasına ilişkin görüşmelerimiz devam ediyor. Türkiye ile MİKTA çerçevesinde tüm alanlarda işbirliği yapmayı arzu ediyoruz." değerlendirmesinde bulundu.

Çok Taraflı Ekonomik İşler Genel Müdürü Büyükelçi Hakkı Emre Yunt ise MİKTA ülkelerinin ticaret, kültür ve eğitim alanında işbirliklerini geliştirmek için daha fazla adım atmasının büyük önem taşıdığını ve küresel konularda ilgili ülkelerin ilişkilerini geliştirmesi ve bağlarının güçlendirilmesi gibi iki önemli kilit role sahip olduğunu söyledi.

MİKTA’yı Türkiye’nin proaktif dış politikasının ve küresel meselelerde yapıcı gücünün “ayrılmaz bir parçası” olarak nitelendiren Büyükelçi Yunt, platformun geleceği adına Türkiye’nin pozitif bir bakış açısına sahip olduğunu söyledi.

Yunt, MİKTA’nın eğitim, kültürel, ekonomi, akademik değişim ve fikir alışverişi açısından büyük fırsatlar sunduğunu ve çok güzel işler yaptığını kaydetti.

Konuşmaların ardından, program toplu fotoğraf çekimiyle resepsiyona geçildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.