Büyükelçiden Kto'ya ziyaret

Büyükelçiden Kto'ya ziyaret
Konya Ticaret Odası'nı (KTO) ziyaret ederek Başkan Selçuk Öztürk ile görüşen Avusturya Büyükelçisi Klaus Wölfer, Konya ile makine sektöründe işbirliği talebinde bulundu.

Bir dizi temasta bulunmak üzere Konya’ya gelen Avusturya’nın Ankara Büyükelçisi Klaus Wölfer, Konya Ticaret Odası’nı ziyaret ederek KTO Başkanı Selçuk Öztürk ile görüştü. Ziyarette KTO Başkan Yardımcısı Hasan Hüseyin Karapınar, Yönetim Kurulu Üyeleri Metin Sağlam, Ramazan Erkuş ve Ali Deresoy da hazır bulundu.
Büyükelçi Klaus Wölfer, “Türkiye’nin son on iki yılda gerçekleştirdiği büyük gelişimi dikkatle takip etmekteyiz. En dikkat çekici konu ise, bu gelişimde başta Konya olmak üzere Anadolu ekonomisinin üstlendiği roldür. Sanayisi ve ticaretiyle Konya’nın bu gelişimde çok büyük payı olduğunu biliyoruz. Konya sanayisinin en önemli sektörü olan makine sektöründe işbirliği yapmak istiyoruz. Konyalı makine üreticileri ile Avusturyalı işadamlarını bir araya getirmek için çeşitli organizasyonlar düzenleyeceğiz. Bu konuda Konya Ticaret Odası ile işbirliği yapmak istiyoruz” dedi.
Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren KTO Başkanı Selçuk Öztürk, konuşmasına Konya ekonomisinin Türkiye içindeki yerini anlatarak başladı. Başkan Öztürk, “Konya son on iki yılda Türkiye ortalamasının üzerinde bir büyüme gerçekleştirmiştir. Konya’nın hedefi 2023 yılında 15 milyar dolar ihracat yapmaktır. Son dönemde gerçekleştirdiğimiz büyüme bu hedeflerimizi gerçekleştirebileceğimizi göstermektedir. Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun da Konyalı olması bizleri motive etmektedir. Konya makine otomotiv ve gıda sektörlerinde dünya markası olma yolunda ilerlemektedir. Dördüncü sektör olarak enerji sektöründe de gelecekte Konya ön plana çıkacaktır. Şu an için Konya ve Avusturya arasında ikili ticari işbirliğini yetersiz görmekteyiz. Fakat ziyaret vesilesi ile işbirliğinin olumlu bir seyir izleyeceğine inanıyoruz. Makine sektöründe İkili iş görüşmeleri organizasyonları düzenleyebiliriz. Ayrıca Konya’nın makine sektöründe marka fuarı olan KONMAK’ın önümüzdeki yıl Nisan ayında düzenlenecek fuarına Avusturyalı işadamlarını da bekliyoruz. Fuarda çeşitli organizasyonlar düzenleyebiliriz. Böylelikle işadamlarının karşılıklı irtibatlarını artırabiliriz. Oda olarak Konya ve Avusturya arasında ikili işbirliği köprüsünün kurulması için üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız” dedi.
Konuşmaların ardından Başkan Öztürk, konuk Büyükelçi Klaus Wölfer’e günün anısına hediye takdim etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.