Büyükelçisi Mahmud’dan terörle ortak mücadele vurgusu

Büyükelçisi Mahmud’dan terörle ortak mücadele vurgusu
Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Mahmud:- "İstanbul, Ankara, Peşaver ve dün Brüksel'de meydana gelen olaylar, bir kez daha gösterdi ki terörle ortak çalışma ve kolektif çabalarla mücadele etmek gerekiyor"

ANKARA (AA) - Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Süheyl Mahmud, "Pakistan Milli Günü" resepsiyonunda teröre karşı ortak mücadele vurgusu yaparak, "İstanbul, Ankara, Peşaver ve dün Brüksel'de meydana gelen olaylar, bir kez daha gösterdi ki terörle ortak çalışma ve kolektif çabalarla mücadele etmek gerekiyor." dedi.

Pakistan Büyükelçiliği tarafından Mariott Otel'de düzenlenen resepsiyona Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Saadet Partisi Genel Başkanı Mustafa Kamalak, Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Rauf Engin Soysal, Çin'in Ankara Büyükelçisi Yü Hongyang ve çok sayıda üst düzey davetli katıldı.

Büyükelçi Mahmud, resepsiyonun açılışında yaptığı konuşmada teröre karşı ortak mücadelenin gerekliliğine işaret ederek, şunları kaydetti:

"İstanbul, Ankara, Peşaver ve dün Brüksel'de meydana gelen olaylar, bir kez daha gösterdi ki terörle ortak çalışma ve kolektif çabalarla mücadele etmek gerekiyor. Son zamanlarda meydana gelen terör saldırılarında hayatını kaybeden değerli vatandaşlara Allah'tan rahmet diliyorum. Kardeş Türk halkıyla dayanışma içinde olacağımızı bir kez ifade etmek istiyorum."

- Türkiye-Pakistan Serbest Ticaret Çerçeve anlaşması

Konuşmasında Pakistan-Türkiye Serbest Ticaret Çerçeve anlaşmasına da değinen Mahmud, sözlerine şöyle devam etti:

"Bunu burada ifade etmekten mutluluk duyuyorum, yatırımları teşvik etmek, savunma işbirliğini artırmak, kültürel işbirliği ve halklar arasındaki bağları ilerletmek için iki ülke adımlar atmaktadır. İlişkilerin her alanda ilerlemeye devam etmesi gerçekten memnuniyet vericidir."

Büyükelçi Mahmud, AA muhabirine yaptığı açıklamada da Pakistan-Türkiye Serbest Ticaret Çerçeve anlaşmasının tüm süreçlerinin eylül ayında tamamlanacağını ve iki ülkenin ekonomik ortaklığını pekiştireceğini söyledi.

Anlaşmanın, ticaret, mal ve hizmet alanlarını kapsadığını belirten Büyükelçi Mahmud, Türkiye ve Pakistan'ın enerji, alt yapı yatırımları, finansal alanlarda da pek çok işbirliği fırsatına sahip olduğunu kaydetti. Mahmud, iki ülke arasındaki bağların çok özel olduğunu ve her iki tarafın da bu bağları güçlü ekonomik ilişkilere dönüştürmek için çalıştığını vurguladı.

İki halka da ilişkilerin gelişmesine verdikleri katkıdan dolayı teşekkürlerini sunan Mahmud, "Yaşasın Pakistan-Türkiye kardeşliği” ifadeleriyle sözlerine son verdi.

Konuşmaların ardından, üzerinde iki ülke bayraklarının bulunduğu pasta kesildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.