Büyüme Rakamının Yankıları

Büyüme Rakamının Yankıları
GSO Yönetim Kurulu Başkanı Konukoğlu:- "Üretimimize daha fazla katma değer katarak önümüzdeki dönemlerde bu rakamı yukarılara çıkartacağız"

GAZİANTEP (AA) - Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Başkanı Adil Sani Konukoğlu, Türkiye ekonomisinin 2017'nin üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyümesine ilişkin, "Üretimimize daha fazla katma değer katarak önümüzdeki dönemlerde bu rakamı yukarılara çıkartacağız." ifadesini kullandı.

Konukoğlu, büyüme rakamını değerlendirdiği yazılı açıklamasında, 2017 yılının üçüncü çeyreğinde yüzde 11,1 büyüyen Türkiye'nin bu rakamla dünya genelinde açık ara birinci olmasının sevincini yaşadıklarını vurguladı.

Açıklanan büyüme rakamlarının piyasa beklentilerinin üzerinde gelmesinin sevindirici olduğuna değinen Konukoğlu, şunları kaydetti:

"Türkiye ekonomisi, üçüncü çeyrekte yüzde 11,1 büyüme gerçekleştirdi. Sanayi ve özellikle katma değerli üretime yönelmek güçlü ve sürdürülebilir büyümenin en önemli şartıdır. Ülke ekonomimizi daha çok geliştirmek ve büyütmek bizlerin en önemli görevidir. Yakaladığımız bu büyüme ivmesi hepimizin başarısıdır. Üretimimize daha fazla katma değer katarak önümüzdeki dönemlerde bu rakamı yukarılara çıkartacağız. Türkiye ekonomisinin 2017 yılının üçüncü çeyreğinde beklentileri aşarak yüzde 11,1 büyümesi ekonomimizin zeminin sağlam temeller üzerine kurulu olduğunun bir göstergesidir. Daha güçlü bir ekonomi, daha güçlü bir Türkiye için elbirliğiyle üretmeye devam etmeliyiz."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.