Büyüme stratejisi aksamayacak

Büyüme stratejisi aksamayacak
Zeybekci, "2023 hedeflerine ulaşmak için büyüme stratejisi aksamayacak" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, yaptığı açıklamada, sokaklarda terör estirenlerin 2023 hedefleri doğrultusunda kararlılıkla yürüyen hükümeti yıldıramayacağını, her bakanlığın kendi alanında yoğun tempoda çalışmaya devam ettiğini söyledi.

 

Zeybekci, 2023 hedeflerine ulaşmak için başlatılan ihracat odaklı büyüme stratejisinin hiçbir şekilde aksamayacağını vurguladı.

 

“6 GÖRÜŞMEYİ 1 GÜNDE YAPTIK”

 

Ekonomi Bakanlığı ekibi olarak çarşamba günü Türk-Japon İş Forumu'na katılmak ve çeşitli temaslarda bulunmak üzere Japonya'nın başkentine giderek Türkiye'nin ekonomisinin yarınını inşa etmeyi sürdürdüklerini aktaran Zeybekci, "Bir gece boyunca uçarak Japonya'ya gittik. Tokyo'da 6 tane görüşmeyi bir günde yaptık” diye konuştu.

 

“Biz önümüze bakıyoruz, biz ülkemizin geleceğine bakıyoruz. Çeşitli ülkelerle ekonomik anlaşmalar imzalamaya devam edeceğiz” diyen Zeybekçi, “Japonya'yla serbest ticaret anlaşması görüşmelerine başladık. Kore'yle bitirdik, şu anda yürürlüğe girdi. Şu anda yetmiyor bunu genişletiyoruz. İran'la tercihli ticaret anlaşmamızı imzaladık, onayladık. Moldova'yla imzaladık. Şimdi Kosta Rika ile Orta Amerika'da birçok yönüyle bize benzeyen, stratejik anlamda da her şeyin orta yerinde olan bir ülkeyle serbest ticaret anlaşması görüşmelerine devam ediyoruz " şeklinde konuştu.

 

Zeybekci 2023 hedeflerinin kendisine ve ülkesinin geleceğini düşünen her bir vatandaşa heyecan verdiğini belirtti.

 

“DÜNYANIN EKONOMİK HARİTASI YENİDEN ÇİZİLİYOR”

 

Zeybekci,içeride yaşanan gerginliklerin Türkiye'nin gelecek planları yapmasını engelleyemeyeceğini söyledi.

 

Zeybekçi,”Dünyanın ekonomik haritası yeniden çizilirken, birileri ortalığı ateş çemberine çevirmekten zevk alıyor” diye konuştu.

 

"EKİM AYI İÇİNDE 14-15 ÜLKEYE GİTME PLANIMIZ VAR"

 

Zeybekçi konuşmasına şöyle devam etti: “Transatlantik Ticaret ve Yatırım Ortaklığı'yla (TTIP) Amerika Avrupa Birliği ile yeniden bir araya geliyor. Sadece ekonomik değil siyasi bir birlik kuruluyor. Diğer taraftan Amerika, Japonya ve Yeni Zelanda da dahil olmak üzere 15 tane pasifik ülkesiyle TPP projesini ortaya koyuyor. Bizler de Türkiye olarak çok önemli projelerimizle ekim ayı içinde 14-15 ülkeye gitme planı yapıyoruz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.