Buzdolabındaki kötü kokuyu gidermek için ne yapmalı?

Buzdolabındaki kötü kokuyu gidermek için ne yapmalı?
Buzdolabınız zamanla kötü kokmaya başlayabilir. Bazen bozdulabı içinde bozulan yiyecekler de bu kötü kokulara neden olabiliyor. Buzdolabındaki kötü kokuları gidermek için ne yapmali? işte pratik yöntemler..

Buzdolabında saklanan yiyecekler zamanla ortama kötü kokular yayabilir. Sosyal medyada giderek popülerlik kazanan yöntemlerle kolayca kötü kokulardan kurtulabilirsiniz.

İşte o yöntemler:

Buzdolabının içini ve dışını sirke ve karbonat karışımı kullanarak temizleyin

Bu karışım, kötü kokuları gidermeye yardımcı olan doğal bir koku gidericidir. Bir bardak sirke ve bir bardak karbonatı karıştırın. Bu karışımı buzdolabının her yerine püskürtün. Ardından, buzdolabını bir saat boyunca kapalı tutun. Son olarak, buzdolabını bir sünger ve ılık suyla silin.

buzdolabi-temizligi.webp

Buzdolabının içine bir limon veya portakal kabuğu koyun

Limon ve portakal kabukları, doğal koku gidericilerdir. Buzdolabının içine birkaç limon veya portakal kabuğu koyun. Bu, kötü kokuları gidermeye yardımcı olacaktır.

kabuk.jpg

Buzdolabının içine bir bardak kahve çekirdeği koyun

Kahve çekirdekleri, kötü kokuları gidermeye yardımcı olan doğal bir koku gidericidir. Buzdolabının içine bir bardak kahve çekirdeği koyun. Bu, kötü kokuları gidermeye yardımcı olacaktır.

nitelikli-kahve-cekirdegi-cesitleri-ozellikleri.jpg

Buzdolabınıza çay ve kahve posası koyabilirsiniz

Buzdolabınızda oluşan kokuyu giderebilmek için çay posası kullanabilirsiniz. Demlenmiş ve soğumuş çay yapraklarını ağzı geniş bir kaseye koyarak buzdolabınızın orta rafına yerleştirin ve 12 saat beklettikten sonra çıkarın. Bu işlemi pişirilmemiş ve toz halindeki Türk kahvesiyle de deneyebilirsiniz.

Tuvalet rulosu

Buzdolabının içine koyacağınız tuvalet kağıdı rulosu buzdolabınızdaki kötü kokuları emebilir.

0x0-buzdolabindaki-kotu-kokuyu-aninda-gideriyor-tuvalet-kagidini-bu-sekilde-kullandiginizda-1699859602946.jpg

Buzdolabının içindeki yanmış veya bozulmuş yiyecekleri atın

Yanmış veya bozulmuş yiyecekler, buzdolabında hızla kötü kokmaya başlar. Bu nedenle, yanmış veya bozulmuş yiyecekleri gördüğünüzde hemen atın.

Buzdolabının kapağını mümkün olduğunca kısa süre açık tutun

Buzdolabının kapağını her açtığınızda, içerideki hava dışarı çıkar ve dışarıdaki hava içeri girer. Bu da kötü kokulara neden olabilir. Bu nedenle, buzdolabının kapağını mümkün olduğunca kısa süre açık tutun.

Buzdolabının kapağını açık bırakmayın. Buzdolabının kapağını açık bırakmak, içerideki hava sıcaklığının artmasına ve kötü kokuların oluşmasına neden olur.

Buzdolabınızdaki kötü kokuyu gidermek için bu ipuçlarını uygulayarak, buzdolabınızın her zaman temiz ve taze kokmasını sağlayabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.