Çakıl taşları ile üçüncü Türk bayrağını yapıyor

Çakıl taşları ile üçüncü Türk bayrağını yapıyor
Afyonkarahisar'da şehitler için çakıl taşlarıyla 210 ve 220 metrekarelik Türk bayrakları yapan huzurevi sakini kadın, şimdi de bin 64 metrekarelik üçüncü Türk bayrağını yapıyor

AFYONKARAHİSAR (AA) - Afyonkarahisar'ın Sandıklı ilçesinde şehitler için çakıl taşlarıyla 210 ve 220 metrekarelik Türk bayrağı yapan huzurevi sakini kadın, şimdi de bin 64 metrekarelik üçüncü Türk bayrağını yapıyor.

Yaklaşık 1,5 yıldır Sandıklı Hüseyin Develi Huzurevi'nde kalan emekli Turan Kaplan, çakıl taşları ile yapmayı planladığı üçüncü Türk bayrağı için çalışmalara başladı. El arabası ve tenekelerle çevreden irili ufaklı çakıl taşları toplayan Kaplan, bu bayrağı da 19 Mayıs'a kadar tamamlamayı planlıyor.

Kaplan, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl Dağlıca'da 16 askerin şehit olduğu saldırının ardından duyduğu büyük üzüntü nedeniyle, şehitler anısına Sandıklı Kaplıcaları'ndan görülebilecek Timurlenk Tepesi'nin bir yamacına, taşlarla 210 metrekare büyüklüğünde bir Türk bayrağı yaptığını anımsattı. Ardından yine aynı bölgede, çakıl taşlarıyla 220 metrekarelik ikinci Türk bayrağını yaptığını ifade eden Kaplan, şimdi hedefini daha da büyüterek bin 64 metrekarelik dev Türk bayrağı yapmak için çalışmalara başladığını bildirdi.

Kaplan, yaptığı ikinci Türk bayrağını, boyama işlemini tamamladıktan sonra 21 Nisan'da açılışını yapmayı palanladığını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Üçüncü bayrağımı da Allah nasip ederse 19 Mayıs'a yetiştirmek istiyorum. Bu bayrağın açılışına da Cumhurbaşbakanı Recep Tayip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulisi Akar'ı davet edeceğim. Yapımına başladığım son bayrak en büyükleri olacak. Bundan sonraki hedefim de tepenin en üstüne Atatürk büstü yapmak."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.