Çakma IŞİD'çiler İzmir'de yakalandı!

Çakma IŞİD'çiler İzmir'de yakalandı!
Suriye’deki iç savaştan kaçıp Türkiye’ye gelen Suriyeliler, IŞİD’in maskeli kafa kesme görüntülerinden etkilendi. Avrupa’ya kaçmaya çalışan ancak başaramayan 4 Suriyeli, maske takıp arkadaşları Kholed M.’yi kaçırdı

İç savaş nedeniyle Suriye’den kaçıp İzmir’e yerleşen 6 Suriyeli, Avrupa’ya gitmek için plan yaptı. Her seferinde başarısız olan Suriyeliler, bu girişimi 8 kez tekrarladı. 6 Suriyeli, Avrupa’ya gitmek için aracılara toplam 20 bin dolar (42 bin TL) kaptırdı. Avrupa’ya gitme hayalleri suya düşen Suriyeliler, birbirlerini suçlamaya başladı.

 

 

Çıkan tartışmalar kavgaya dönüştü. Gruptaki Ammar A., başarısızlıktan akrabası Kholed M.’yi sorumlu tuttu ve harcadığı 5 bin doları geri vermesini istedi. Kholed M. bu parayı ödemedi. Bunun üzerine Ammar A., 3 Suriyeli arkadaşıyla IŞİD militanlarının yöntemini örnek alarak plan yaptı. Ammar A. ve arkadaşları, Kholed M.’yi silah zoruyla kaçırdı. Kholed M.’nin başına poşet geçiren ve boğazına bıçak dayayan 4 Suriyeli, olayı fotoğrafladı. Fotoğrafları Kholed M.’nin ailesine gönderen Suriyeliler, fidye istedi.

 

AİLE POLİSİ ARADI

 

IŞİD benzeri bir kafa kesme olayı yaşanabileceği endişesine kapılan anne, durumu polise bildirdi. Polis, Kholed M.’nin İzmir’den İstanbul’a götürüldüğü ve metruk bir binada alıkonulduğunu tespit etti. Polisin operasyon yapacağını anlayan Ammar A., “Sen benim akrabamsın. Sana zarar gelmesin” diyerek Kholed M.’yi ıssız bir alanda bırakarak kaçtı. Polis, 3 gün boyunca korku dolu anlar yaşayan Kholed M.’yi bulduktan sonra kaçırma olayına karışan 4 Suriyeliyi yakaladı.

 

HABERTÜRK

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.