Çalımbay’dan samimi açıklamalar

Çalımbay’dan samimi açıklamalar
Konyaspor Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, yarın oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Çalımbay, ilk 4 haftalık periyodu unuttuklarını ve Fenerbahçe maçına tamamen kazanma arzusuyla çıkacaklarını ifade etti

Spor Toto Süper Lig ekiplerinden Atiker Konyaspor’un teknik direktörü Rıza Çalımbay, yarın oynanacak Fenerbahçe maçıyla ilgili olarak değerlendirmelerde bulundu. Başarılı çalıştırıcı, bu karşılaşmaya tamamen kazanmak için çıkacaklarını ifade etti.

‘İLK 4 HAFTA İYİ GEÇTİ’

Açıklamasına sezonun ilk 4 haftasını değerlendirerek başlayan Rıza Çalımbay, “Bana göre lig bu haftadan itibaren başlıyor. Diğer takımlarda olduğu gibi Fenerbahçe’de de son ana kadar transfer konuşuldu, hareketlilik yaşandı. Son güne kadar herkes şansını kullanmaya çalıştı ve transfer yaptı. Transferde bitti, milli maçlarda bitti. Ve şimdi herkes lige odaklandı. Bizim açımızdan sezonun ilk 4 haftası iyi geçti. Ama daha da iyi geçebilirdi. Rahat kazanabileceğimiz ve iyi sonuçlarla bitirebileceğimiz maçlar vardı. Ama her takımda olan eksiklikler maalesef bizde de oluştu. Bu da kazanabileceğimiz maçların berabere bitmesine neden oldu. Biz bu 4 maçlık periyotta gösterilen performanstan gayet memnunuz” dedi.

‘FENERBAHÇE MAÇI ÇOK ÖNEMLİ’

Rıza Çalımbay, “Önümüzde oynayacağımız olan Fenerbahçe maçı camiamız için çok çok önemli. Takımımızın ileriye bakması adına da çok çok önemli. Biz takım ve oyuncular olarak bu maçın kolay olmayacağının farkındayız. Fenerbahçe takımının da bundan önceki Fenerbahçe olmayacağını biliyoruz. Çünkü iyi ve kaliteli oyuncuları kadrolarına dahil ettiler. Uyum süreçlerini de arada atlatmışlardır. Son 3 maçlarını kaybettikleri için bizimle oynayacakları maça da daha farklı bir gözle bakıyorlar. Ama bizim içinde çok farklı olacak. Biz her şeyin farkındayız” diye konuştu.

‘MÜCADELE ETMEDEN KAZANMAK MÜMKÜN DEĞİL’

Konyaspor Teknik Dirketörü, “Mücadele etmeden, kapasitemizin üzerine çıkmadan kazanmamız mümkün değil. Bu maçta taraftarımıza çok güveniyoruz. Beraber baştan itibaren bütünlüğü sağlayıp bu maçı en iyi şekilde bitireceğimize inanıyoruz. Tabi ki kolay olmayacak. Maçın başından sonuna kadar oyunu kopmadan oynamamız gerekiyor. Bundan önce de güveniyordum bundan sonra da takımıma çok güveniyorum. Ve bu maçı da istediğimiz şekilde iyi bir sonuçla bitireceğimize yürekten inanıyorum” ifadelerini kullandı.

‘FİNAL GÖZÜYLE BAKMALARI SON DERECE NORMAL’

Çalımbay, Fenerbahçe’nin son 3 maçını kaybetmesinin kendileri ile oynayacağı maç öncesinde farklı bir sinerji oluşturduğuna da dikkat çekti. Deneyimli çalıştırıcı, “Bizim maça hedef maçı gözüyle bakıyorlar. Bunun farkındayız. Bu da gayet normal. Biz de aynı durumda olsak oynayacağımız dördüncü maça final maçı olarak bakarız. Ama bizim için oynayacağımız her maçın final olduğunu bir kez daha ifade etmeliyim. Fenerbahçe’nin son 3 maçını kaybetmesi bizim için avantaj değil. Bence dezavantaj. Çünkü Fenerbahçe bu maça başka bir gözle çıkacak. Biz de bu maçın önemini biliyoruz. Bizim içinde kritik bir maç. Aldığımız Malatyaspor maçının galibiyeti bu maçı iyi bir sonuçla bitirdiğimizde daha da anlamlı hale gelecek. Bizimde eksiklerimiz ve hazır olmayan arkadaşlarımız vardı. O arkadaşlarımızda milli maç arasında bir nebze düzeldiler. Milli takımlara giden arkadaşlarımızın katılımıyla dün tam kadro bir araya geldik. Bizim tek hedefimiz; hiçbir şeye aldırmadan maçı kazanmak. Başka bir düşüncemiz yok” dedi.

‘MİLLİ ARAYI İYİ DEĞERLENDİRDİK’

Rıza Çalımbay, sakat oyuncuların durumuyla ilgili olarak da, “Sakat Petar Filipovic’in yanı sıra takıma yeni dahil olup uyum sorunu yaşayan Fallou Diagne, Hurtado, Marko Jevtovic gibi isimler vardı. Bu arkadaşlarımızı hazırlık maçı yaparak değerlendirmek istedik. Göremediğimiz ve hazırlık dönemini beraber geçiremediğimiz arkadaşlarımız vardı. Amir ve Traore gibi sakatlıktan çıkan arkadaşlarımızın da hazır olması açısından bu ara çok çok önemliydi. İyi bir şekilde değerlendirdik. Bir hazırlık maçı oynadık ve orada oyuncularımızı gördük. Ama biz Amir ve Traore’nin bu arada bizimle olmasını isterdik. Ama onlarda milli takımlara gittiler. Traore oynadı ama Amir istediğimiz gibi oynayamadı. Her şeye rağmen bu milli maç arasını iyi değerlendirdiğimize inanıyorum. Traore şu anda yüzde 80 hazır. Biz görev verdiğimizde tabi ki oynayacak. İyi işler yapacağına da inanıyorum. Çok büyük bir sakatlık geçirdi ve kimsenin beklemediği şekilde de çok çabuk geri döndü. Hazırlık döneminde her maçta da oynattık. Sadece biraz maç eksiği var. O da inşallah en kısa sürede tamamlanacaktır. Bu 15 günlük süreç bizim için çok önemliydi” diye konuştu.

‘İYİ PERFORMANS SERGİLEMELİYİZ’

Çalımbay, “Biz çok zorlu bir periyoda giriyoruz. Fenerbahçe maçı, sonrasında Kayserispor ve Göztepe deplasmanları ile sonrasında sahamızda oynayacağımız Beşiktaş maçı. Bizim buradan çok iyi bir şekilde çıkmamız gerekir. Burada başarılı olmak istiyorsak ilk 4 maçta gösterdiğimiz performansın üzerinde bir performans göstermemiz ve daha da iyi olmamız gerekiyor. Bunun da farkındayız. Bu 4 maçı mutlaka iyi bir şekilde bitirmemiz gerekiyor” şeklinde görüş belirtti. (Hasan Yıldırım)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.