Çalışan emekliler ve çiftçiler bu haberi bekliyor: 5000 TL Meclis’te

Çalışan emekliler ve çiftçiler bu haberi bekliyor: 5000 TL Meclis’te
 Muhabir
Çalışmayan emeklilere 5000 TL ikramiye verilmesinin ardından çalışan emekliler ve ÇKS kaydı olan çiftçiler için de müjdeli haberi Cumhurbaşkanı Erdoğan vermişti. Peki 5000 TL ikramiyeyi henüz almamış olan emekliler bu parayı ne zaman alacak?

Türkiye genelinde yaklaşık 18 milyon emekli vatandaşı ilgilendiren, Cumhuriyet’in 100. Yılına özel bir defaya mahsus çalışmayan emeklilere verilen ve sonrasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından çalışan emeklilere ve ÇKS kaydı bulunan çiftçilere de verileceği açıklanan 5000 TL’lik ikramiye ödemesi için TBMM’den karar çıkması gerekiyor.

Peki, çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ne zaman verilecek, kimler yararlanacak?

calisan-emekliler1.jpg

MECLİS’TEN GELECEK SONUÇ DÖRT GÖZLE BEKLENİYOR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile tek seferlik verilecek ikramiyeden kapsam dışında tutulan emeklilerin de faydalanması için çalışma başlatıldı.

Bu kapsamda, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonunda görüşülecek Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi’ne ihdas maddesi olarak eklenmesi için hazırlanan önerge AK Parti Grubuna gönderildi.

alisan-emekliler.jpg

ÇALIŞAN EMEKLİLER VE ÇİFTÇİLER DE ALACAK

Ekonomiye ilişkin önemli düzenlemeler içeren yeni torba teklif Meclis Başkanlığı'na sunuldu. Düzenlemeyi açıklayan AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler, çalışan emekliye 5000 TL ikramiye verilmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ilgili bakanlıklara çalışma talimatı verdiğini açıklamıştı.

Güler, çalışan emeklilere ikramiye için "Kapsamı ve detayları çalışma sonrasında ortaya çıkacak." diyerek milyonlarca çalışan emekliyi ve çalışmayan emekliler için yapılan ödemeden faydalanamayan çiftçileri umutlandırdı.

HANGİ EMEKLİ 5000 TL İKRAMİYEYİ NE ZAMAN ALACAK?

alisan-ciftciler1.jpg

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında, çalışan emeklilere ikramiye çalışması, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından tamamlanacak. Yapılan çalışmanın Meclis'te kabul edilmesiyle birlikte çalışan emeklilere 5000 TL ikramiye ödemeleri yapılacak.

5000 TL emekli ikramiyesinden çalışan emekliler, ikramiye düzenlemesi kapsamına alınmamıştı.

calisan-ciftciler.jpg

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli sayıldığı için 5000 TL emekli ikramiyesi ödemesi alamamıştı. Yapılacak olan çalışma sonrasında, çiftçiler de 5000 TL emekli ikramiyesinden yararlanacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.