Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak?

Çalışan emekliye 5000 TL ikramiye ne zaman yatacak?
 Editör
Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan, çalışan emeklilerin ve çiftçilerin de bu ikramiyeden faydalanacağını açıklamıştı. Çalışan emekliye 5000 TL ne zaman yatacak?

Cumhuriyetin 100. yılı dolayısıyla, çalışmayan emeklilere 5 bin TL ödeme yapılmasının ardından, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çalışan emeklilerin ve çiftçilerin de bu ikramiyeden faydalanacağını açıkladı. İşte çalışan emeklilere yönelik ikramiye ödemeleri hakkında detaylar:

5000 TL EMEKLİ İKRAMİYE NE ZAMAN ÖDENECEK?

Çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye ödemeleri için belirlenen takvim şu şekilde açıklandı. Ödemeler, 5 Aralık'ta Genel Kurul'a gelerek kabul edilen torba yasa kapsamında yapılacak. Yasalaşma sürecinin ardından, ödemelerin en geç yılbaşına kadar tamamlanması planlanıyor.

KİMLER İKRAMİYE ALACAK?

İlk düzenlemeden faydalanamayan, çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emekliler başta olmak üzere, toplamda 4 milyon 689 bin emeklinin bu ikramiyeden yararlanması hedefleniyor. Özellikle çalışan emeklilerin de bu ödemeden faydalanması, toplumsal taleplerin karşılanması adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

ÇİFTÇİLERE MÜJDE

Çiftçi Kayıt Sistemi'ne (ÇKS) kayıtlı çiftçiler de çalışan emekli kapsamına alındığı için 5 bin TL emekli ikramiyesi ödemesinden faydalanacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan, yaptığı açıklamada çiftçi ve BAĞKUR’lu esnaf emeklilerin de bu ödeme imkanından faydalanacağını belirtti.

Özetle, çalışan emeklilere yönelik 5 bin TL'lik ikramiye ödemeleri, torba yasa kapsamında 5 Aralık'ta Genel Kurul'da kabul edilerek yılbaşına kadar tamamlanacak. Bu ödeme, Türkiye genelindeki emeklilerin maddi anlamda rahatlamasına katkı sağlayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.