Çalışkan, İSMMMO Başkanlığına aday oldu

Çalışkan, İSMMMO Başkanlığına aday oldu
İSTANBUL (AA) - Adem Çalışkan, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) 29 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesinde...

İSTANBUL (AA) - Adem Çalışkan, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasının (İSMMMO) 29 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulu öncesinde Meslekte Birlik Grubu adına başkan adayı olduğunu bildirdi.

Yapılan açıklamaya göre, İstanbul Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası 29 Mayıs'ta yapılacak olağan genel kurulunda yeni başkanını seçecek.

Meslekte Birlik Grubu adına başkanlığa aday olan Çalışkan, hazırladıkları 8 maddelik seçim beyannameleri ile yönetim kurulu aday listelerinin tanıtım toplantısında konuştu.

Toplantıda mali müşavirler ve muhasebecilerin mimarlar, mühendisler, avukatlar ve tabipler gibi meslek birlikleri arasında sayı ve etki bakımından stratejik bir öneme sahip olduğuna inandıklarını aktaran Çalışkan, her meslek kadar saygın bir mesleğe sahip olduklarını ve bunu tüm meslektaşlarına hissettirmelerinin görevleri olduğunu kaydetti.

Çalışkan, mali müşavirler odasının 26 yılı aşkın süredir yönetiminde bulunan kişi ve zihniyetin, dar alanda belirli kişileri mutlu etmenin ötesine geçemediğini iddia ederek, 38 binin üzerindeki meslek mensubunun daha verimli ve katma değeri yüksek iş ve hizmetler geliştirebileceğini dile getirdi.

Yapılması gereken stratejik çalışmaların yapılmadığını, meslek mensuplarının üretebileceği katma değeri yüksek projeler olması gerekirken "atıl kapasite" olarak kaldığını ve tamamlayıcı ürün moduna getirildiğini ileri süren Çalışkan, şunları kaydetti:

"Dünya değişiyor, ülkemiz değişiyor. Artık paylaşımdan uzak, tek taraflı ve ideolojik saiklerle meslekler ve sivil toplum kuruluşları yürütülemez, yönetilemez. Sadece İstanbul'daki meslektaşlarımızın sayısı Anadolu'da bir il nüfusu kadar. Tüm kurumlarda, şirketlerde ticari hayatın tüm kademelerinde görev alan, kamunun ilgili kurumları ile özel sektör arasında sorumlu görev üstlenen mali müşavirlik mesleğinin yeri burası olamaz. Meslek mensuplarının ekonomik ve çalışma koşulları bakımdan refah içerisinde olmadığı gibi sosyal, bilimsel inovatif proje ve çalışmalar içerisinde yer alamıyor. Odanın bütçesi mi yok, meslek mensuplarının hak etmediğimi düşünülüyor, yoksa vizyon sorunumu var ? Bunu anlamak ve kabul etmek mümkün değil."


- "Oda başkanlığına seçilenler 26 yılı aşkın süredir odanın önünde önder değil, engel olarak durdu"


Adem Çalışkan, ilk meslek yıllarında oda başkanlığına seçilenlerin 26 yılı aşkın süredir odanın önünde önder değil, engel olarak durduğunu bildirdi.

"Üretilmesi gereken onlarca proje varken, giderilmesi gereken onlarca sorun varken yakın çevreyi memnun et gerisi zaten gelir mantığı artık bitmelidir" diyen Çalışkan, kamu ilişkili sivil toplum kuruluşlarının, odaların ve birliklerin daha öncü ve kuşatıcı olmaları gerektiğini dile getirdi.

Çalışkan, meslek itibarını önceleyen gelişim ve değişime açık, ileri görüşlü ve ufuk sahibi olmanın zorunlu olduğunu aktararak, "Alttan yetişecek meslek mensuplarına ve ülkenin kaderine doğrudan etkisi olanların; hem itibar, hem iş ve yaşam koşulları, hem de bilgi birikimi ve iletişim kanalları açık ve etkin olmalı. Bunu hem meslek mensubumuz, hem müşterilerimiz ziyadesiyle hak etmektedir. Binlerce insanın bir avuç kimsenin konfor alanını sürdürme görevi yoktur." ifadelerini kullandı.

Toplantıda 8 maddelik seçim beyannamelerini de açıklayan Çalışkan, adil ve hakkaniyetli, şeffaf ve hesap verebilir, katılımcı, çözüm odaklı, sürekli gelişim merkezli, sosyal olaylara duyarlı, dinamik ve değişime açık, ideolojik yaklaşımlardan uzak, diyalog ve iş birliğini önemseyen, güler yüzlü bir yönetimle sorumluluk ve yetkinlik gerektiren odaya başkan adayı olduklarını ve ortaya koydukları irade ve enerjiyle tüm meslek mensuplarının bu büyük harekete destek vereceğine inandığının altını çizdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.