"Çalıştığım kuruma beni takip için müfettiş gönderdiler"

"Çalıştığım kuruma beni takip için müfettiş gönderdiler"
Balıkesir'de yaşayan ve 1980'li yıllarda kazandığı iki üniversiteyi başörtüsü nedeniyle tamamlayamayan hemşire, 28 Şubat sürecinde İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğünde gördüğü baskıları anlattı- Hemşire Atik:- "Ankara'dan benim için özel müfettiş gönderilmişt

BALIKESİR (AA) - DEVRİM DERİN - Balıkesir Devlet Hastanesinde görevli 51 yaşındaki hemşire İsmet Atik, başörtüsü nedeniyle 28 Şubat sürecinde çalıştığı devlet kurumunda ciddi sıkıntılar yaşadığını belirterek, "Ankara'dan benim için özel müfettiş gönderilmişti. Bu müfettişin hiç işi gücü yokmuş gibi 'Burada kapalı bir hemşire çalışıyormuş' diyerek sabahın 07.00'sinde kurumun kapısında beni bekliyordu" dedi.

Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1985 yılında İstanbul'da kız sağlık meslek lisesini birincilikle bitirdiği için o dönem tanınan haktan yararlanarak hemşirelik mesleğine başladığını söyledi.

Çalışırken girdiği sınavı kazanıp Ankara Üniversitesi Dil ve Tarih-Coğrafya Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyat Bölümü'ne yerleştirildiğini ve bundan dolayı Ankara'ya yerleşip mesleğini bu kentte sürdürdüğünü anlatan Atik, 1986 yılında başörtüsü nedeniyle hem üniversiteden hem de iş yerinden çıkarıldığını dile getirdi.

Baskılara rağmen yılmadığını ve 1987'de tekrar sınava girip bu kez Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünü kazandığını, yine başörtüsü yüzünden okuldan atıldığını ifade eden Atik, 1989 yılında evlenip Balıkesir'e yerleştiği bilgisini verdi.

Atik, ekonomik nedenlerle 1996'da Balıkesir'de o dönem adı Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü olan kamu kurumunda çalışmaya başladığına değinerek, şöyle konuştu:

"Memuriyet görevine başladıktan bir yıl sonra 1997'de 28 Şubat süreci başladı. İkinci sınıf vatandaş muamelesi görüyorduk. Bana cüzzamlıymışım gibi davranılıyordu. Hiçbir şey yapmamışken, sadece yetim çocukları, onlar için neler yapabileceğimi düşünürken hakkımda soruşturmalar açılıyordu. Ankara'dan benim için özel müfettiş gönderilmişti. Bu müfettişin hiç işi gücü yokmuş gibi 'Burada kapalı bir hemşire çalışıyormuş' diyerek sabahın 07.00'sinde kurumun kapısında beni bekliyordu. Ben de kurumda olmamak için uğraşıyordum ve hastanede yatan çocukların yanına gidiyordum. Bu durum evime de yansıyordu. Her gün haberlerde 28 Şubat sürecini çoluk çocuk izliyorduk. Her gün bir ürkek kuş gibi işe gidiyordum."

- "Ailemden uzak kalma pahasına"

Baskılardan bunalıp bir süre izin aldığını aktaran Atik, bu süreçte müfettişin kendisini kuruma çağırdığını belirtti.

İsmet Atik, müfettişin kendisine hakaret ettiğini, işine son verileceğini söylediğini dile getirerek, "Düşüneceğimi söyleyip müfettişin yanından ayrıldım. Yeniden memuriyeti bırakmak istemediğim için ailemden uzak kalma pahasına Sağlık Bakanlığına geçip Balıkesir'de bir köye tayinimi istedim. 28 Şubat süreci bitince de Balıkesir merkezde bir hastaneye atanıp mesleğimi sürdürdüm" ifadelerini kullandı.

İşini ve arkadaşlarını sevdiğini, bazı sivil toplum kuruluşlarında görev yaptığını, bunun yanı sıra Yenicespor Kulübü Başkanlığını yürüttüğünü aktaran Atik, kadınların kılık kıyafetine karışılmasını istemediğini sözlerine ekledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.