Çamaşır suyu lekesini silgi gibi çıkarıyor! Tek hamlede tüm lekeler yok oluyor

Çamaşır suyu lekesini silgi gibi çıkarıyor!  Tek hamlede tüm lekeler yok oluyor
Çamaşır suyunda oluşan lekeyi çıkarma yöntemi. Asla tek bir leke bile kalmıyor.. İşte o yöntemler

Çamaşır suyu lekeleri, evdeki temizlik işlerinde sıkça karşılaşılan sorunlardan biridir. 3 yöntem sayesinde çamaşır suyu lekesini çıkarmak mümkün

1. Sirke ve Limon Suyu Karışımı


Çamaşır suyu lekesi için en etkili doğal yöntemlerden biri, sirke ve limon suyu karışımıdır. Bu karışım, lekenin çıkarılmasında oldukça etkilidir. Bunun için, bir bardak suya bir çorba kaşığı sirke ve bir çorba kaşığı limon suyu ekleyin. Bu karışımı lekenin üzerine dökün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra, lekeyi sabunlu su ile yıkayın.

2. Karbonat ve Su Karışımı


Çamaşır suyu lekelerini çıkarmak için karbonat oldukça etkilidir. Bir çorba kaşığı karbonatı bir bardak suya ekleyin ve karıştırın. Bu karışımı lekenin üzerine dökün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra, lekeyi sabunlu su ile yıkayın.

3. Tuz ve Limon Suyu Karışımı


Tuz ve limon suyu karışımı da çamaşır suyu lekelerini çıkarmak için kullanabileceğiniz doğal yöntemlerden biridir. Bir çorba kaşığı tuzu bir çorba kaşığı limon suyu ile karıştırın. Bu karışımı lekenin üzerine dökün ve birkaç dakika bekletin. Daha sonra, lekeyi sabunlu su ile yıkayın.

Bu yöntemler işe yaramadıysa bunları deneyebilirsiniz:
Alkol ile rengi çamaşır suyunun değdiği alana yayın.

Tüm elbisenin rengini çamaşır suyu ile çıkarın.

Çamaşır kalemleri ile lekeli alanı boyayın.

Eski zamanlardaki gibi yama yapın.

Çamaşır suyu değen kıyafetlerinizi kumaş boyası ile boyayın. Kaynar suyun içerisine kumaş boyasını koyun daha sonra iyice karıştırıp lekeli kıyafetinizi bu suya bastırın. İyice bekletip durulayıp kurumaya bırakın. Leke bu şekilde kapanmış olacaktır.

Evet bu yöntemler sayesinde çamaşır suyu lekesinden kurtulmanız mümkün olacaktır. En inatçı çamaşır suyu lekesini bile kısa sürede çıkarmaktadır.

Kaynaklar: Artigercek.com, pusulahaber.com.tr