Cameron, "Brexit" halinde istifa etmeyecek

Cameron, "Brexit" halinde istifa etmeyecek
İngiltere Başbakanı Cameron, ülkede haziranda düzenlenecek AB referandumunda, AB'den ayrılma yönünde sonuç çıkması halinde istifa etmeyeceğini bildirdi

İngiltere Başbakanı David Cameron, 23 Haziran'da düzenlenecek Avrupa Birliği (AB) referandumunda, birlikten ayrılma sonucu çıkması halinde istifa etmeyeceğini söyledi.

Cameron, İngiliz Parlamentosu'nun alt kanadı Avam Kamarası'nda haftalık "Başbakan'a Sorular" oturumunda milletvekillerinin sorularını cevaplandırdı.

Başbakan Cameron'ın liderliğindeki Muhafazakar Parti'nin milletvekillerinden James Berry bugünkü oturumda, terör örgütü DAEŞ'in başkent Londra'da terör tehdidi oluşturduğunu ve başkentlilerin bu durumdan huzursuz olduğunu vurgulayarak terör tehdidinin Irak ve Suriye'deki kaynağıyla mücadele çerçevesinde hükümetin ne gibi çalışmalar yaptığını sordu.

Cameron da DAEŞ'in hem yurt içi hem de yurt dışında bitirilmesi gerektiğini ifade ederek "Suriye ve Irak'ta DAEŞ'in geri püskürtülmesi çalışmalarında iyi bir süreç yürütüyoruz" yanıtını verdi.

- AB tartışmaları

Bir vekilin, 2010 yılından itibaren ülkede 2 milyon kişiye istihdam sağlandığı, bunun bir milyonunun Birleşik Krallık'a yerleşen AB vatandaşlarına iş imkanı oluşturduğu ve böylece AB'nin Britanya iş pazarına zarar verip vermediği yönündeki sorusu üzerine Cameron, hükümetin bu alanda çalışmalarda bulunduğu bilgisini verdi. Cameron, "Göçmenlik kontrolü, sosyal yardım sisteminin reforme edilmesi ve büyüyen ekonomiyle kendi halkımıza istihdam sağlayacağız" dedi.

Bir başka milletvekilinin, Birleşik Krallık halkının hazirandaki AB referandumunda birlikten çıkmaktan yana oy kullanması halinde Başbakan Cameron'ın istifasını verip vermeyeceği yönündeki sorusuna ise Başbakan kısa ve net olarak "Hayır" cevabını verdi.

- Cameron'ın cevaplarına eleştiri

Öte yandan, bugünkü oturumda Başbakan Cameron'a 100'üncü sorusunu yönelten ana muhalefetteki İşçi Partisi'nin lideri Jeremy Corbyn, daha önce sorduğu 99 soruya ilişkin Başbakan'dan tatmin edici yanıtlar alamadığını dile getirdi.

İşçi Partisi liderliğine seçilmesinden bu yana halkın Başbakan'a yöneltmek istediği sorularını parlamento gündemine taşıyan Corbyn, kendisinin yanı sıra çok sayıda kişinin Başbakanın verdiği cevapları tatmin edici bulmadığını savundu.

Cameron, ülkede 2020 yılında yapılacak genel seçimde başbakanlık için adaylığını koymayacağını söylemişti.

İngiltere Başbakanı Cameron'ın ülkesinin 1973 yılından bu yana sürdürdüğü AB üyeliğini referanduma götüreceğini ve AB'de kalınmasından yana kampanya yürüteceğini açıklamasından bu yana İngiliz siyasetinde hareketli günler yaşanıyor. Muhafazakar Parti, "Başbakan'ın yanında duranlar" ve "karşı çıkanlar" olarak ikiye ayrılmış durumda.

Birleşik Krallık'ta AB referandumu 23 Haziran'da yapılacak ve halka "Birleşik Krallık AB üyesi olarak kalmalı mı, yoksa AB'den ayrılmalı mı?" sorusu yöneltilecek.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.