Cami derneği, yoksul vatandaşların yüzünü güldürüyor

Cami derneği, yoksul vatandaşların yüzünü güldürüyor
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki tarihi Ömer Efendi Camisi'ni onarmak ve yaşatmak amacıyla kurulan dernek, başlattığı yardım kampanyalarıyla yoksul vatandaşlara da destek oluyor

TEKİRDAĞ (AA) - Hayrabolu ilçesindeki bir caminin ihtiyaçlarını karşılamak için kurulan dernek, insani yardımlarıyla da takdir topluyor.

İlçede 15. yüzyıl yapılarından tarihi Ömer Efendi Camisi'ni onarmak ve yaşatmak amacıyla bir yıl önce kurulan dernek, başlattığı yardım kampanyalarıyla caminin bulunduğu mahallede geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara da yardımcı oluyor.

Ömer Efendi Camisi Derneği Başkanı Nebi Ugay, AA muhabirine yaptığı açıklamada, caminin onarımı ve yaşatılması için faaliyet gösterdiklerini, aynı zamanda sosyal yardım ve dayanışma derneği gibi de çalıştıklarını söyledi.

Amaçlarının, yardımlaşma konusunda Osmanlı geleneğini yaşatmak olduğunu belirten Ugay, "Buradaki maksadımız aslında Osmanlı geleneğini geliştirmek. Oradan bir nebze de olsa bir şeyler alıp, bir şeyler katıp o güzelliği tekrar yaşatmak istiyoruz. Osmanlı'da nasıl sadaka taşları olduysa, biz de o sadaka taşı misali, Ömer Efendi Camisi Derneği olarak o vazifeyi yapmak istiyoruz" dedi.

- "İHH'yı örnek alıyoruz"

Ugay, yardım kampanyalarıyla ilgili olumlu tepkiler aldıklarını dile getirdi.

Yardımların göz önünde olması konusunda bazı eleştiriler de aldıklarını aktaran Ugay, "Ancak biz bunu topluma örnek olması adına yapmak zorundayız. Yani Osmanlı'da belki bu çok gizli yapılıyordu ama zamanımız o kadar çok sıkıntılı ki artık bunu birilerine göstermemiz gerekiyor. Bu olumsuz şartları, bu olumsuz durumları birilerine gösterip artık buradaki insanların da yaşama standartlarının yükseltilmesi lazım" diye konuştu.

İnsan Hak ve Hürriyetleri (İHH) İnsani Yardım Vakfı'nı kendilerine örnek aldıklarını ifade eden Ugay, "Emin olun ki önümüzdeki bir liderimiz olarak gördüğümüz İHH'yı kendimize örnek olarak alıyoruz. İnsanlar İHH'yı nasıl karşılıyorsa bizi de o şekilde karşılıyorlar. Biz yardım için gittiğimizde, 'Yine yardıma geldiler' diye bizi sevinçle karşılıyorlar. İnşallah biz bu minvalde öncelikle Trakya halkıyla, Tekirdağ'daki bu düşkün insanlara yardım ederek başlıyoruz. Daha sonrasında da küçük bir yerde başlayan ancak daha sonra giderek büyüyen İHH gibi biz de bir Ömer Efendi Camisi Derneği olarak daha büyük hizmetler yapacağız" ifadelerini kullandı.

Aydınevler Mahallesi'nde 6 çocuğuyla güç koşullarda yaşamını sürdüren Nuray Kaçmış da geçim sıkıntısı çektiklerini ancak Ömer Efendi Camisi Derneği'nin yardımlarıyla hayata tutunduklarını söyledi.

Birçok ihtiyaçlarının olduğunu, bunların bir kısmının yapılan yardımlarla karşılandığını ifade eden Kaçmış, "Allah onlardan razı olsun. Yiyecek olsun, giyecek olsun getiriyorlar. Aylık alıyorum ama 6 çocuğum var, yetmiyor. Çocuklarımın babası öldü. Bizler zor geçiniyoruz ama Allah razı olsun bize yardım edenlere" dedi.

Kaçmış, okula giden 3 çocuğunun imkansızlıklar nedeniyle derslerine yeterince çalışamadığını belirterek, "Soğuk havalarda devletin dağıttığı kömürlerle ısınmaya çalışıyoruz ancak barakada yine de soğuk nedeniyle zorluk çekiyoruz. Okula giden çocuklarım ders çalışmakta zorlanıyor ama hayırseverlerin yardımları bizi mutlu ediyor" şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.