Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı
Yozgat'ta 57. Alay Vefa Yürüyüşü yapıldı

YOZGAT (AA) - Gençlik ve spor Bakanlığı tarafından Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı etkinlikleri kapsamında düzenlenen 57. Alay Vefa Yürüyüşü Yozgat'ta da yapıldı.

Tarihi Çapanoğlu Büyük Cami önünde başlayan yürüyüşe çok sayıda Yozgatlı katıldı. Yürüyüş şehitlikte sona erdi.

Yozgat Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Oğuzhan Güneşer, yürüyüş sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, Gençlik ve Spor Bakanlığının gençlerin kişisel ve sosyal gelişimi ile tarih bilincine katkıda bulunmak amacıyla her yıl 24-25 Nisan tarihlerinde, Çanakkale savaşlarında kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak için yürüyüş düzenlendiğini belirtti.

Güneşer, "Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Çanakkale Savaşları'ndaki kahramanlıklarıyla destanlaşan 57. Piyade Alayı şehitleri başta olmak üzere Çanakkale şehitlerini anmak, onları yad etmek için her yıl düzenlediği "57. Alay Vefa Yürüyüşü"ne bizler de destek verdik. Çapanoğlu Büyük Cami'de Çanakkale ve 57. Alay konulu vaaz ile başlayan program, sabah namazının kılınmasının ardından katılımcılara yağlı buğday çorbası ikramı ile devam etti. Çorba ikramının ardından şehitliğe doğru yola çıktık. Şehitlikte Kuran’ı-Kerim tilaveti ve şehitlerimiz için dua ettik." dedi.

Güneşer, 57. Alay Vefa Yürüyüşüne katılan herkese teşekkür etti.

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Çanakkale Kara Savaşları'nın 101. yılı

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.