Çanakkale Savaşları'nın 101'nci yılı törenleri

Çanakkale Savaşları'nın 101'nci yılı törenleri
Avustralya'nın Ankara Büyükelçisi Larsen: - "Toplamda Lone Pine'da iki törenimiz olacak bu sene. Yine bunlarla beraber her zaman gerçekleşmekte olan Şafak Töreni yapılmaya devam edecek"

ÇANAKKALE (AA) - Avustralya’nın Ankara Büyükelçisi James Larsen, Lone Pine Anıtı'nda bu yıl Çanakkale Savaşı'nda hayatını kaybeden askerler için iki tören yapılacağını belirterek, "Yine bunlarla beraber her zaman gerçekleşmekte olan Şafak Töreni yapılmaya devam edecek" dedi.

Büyükelçi Larsen, Çanakkale Valisi Hamza Erkal'ı ziyaret etti.

Avustralya'nın Çanakkale Konsolosu Nicholas Sergi'nin de katıldığı ziyarette, gazetecilerin 24 Nisan törenleriyle ilgili sorularını yanıtlayan Larsen, "İyi haberleri olduğunu" bildirdi.

Bu yıl 24 Nisan'da Lone Pine Anıtı'nda çelenk koyma töreni gerçekleşeceğini belirten Larsen, "Daha sonra 2016 yılının ağustos ayı içerisinde bir tören daha gerçekleşecek. Toplamda Lone Pine'da iki törenimiz olacak bu sene. Yine bunlarla beraber her zaman gerçekleşmekte olan Şafak Töreni yapılmaya devam edecek" diye konuştu.

Vali Erkal ise 24 Nisan'daki Lone Pine törenlerinin biraz daha dar kapsamda yapılacağını ifade ederek "Ancak 6 Ağustos’ta yapılacak törenler çok daha geniş katılımlı yapılacak. Dolayısıyla bizim açımızdan yılın her iki zamanına yayılıyor olması daha güzel" dedi.

Ziyaret sonunda valilik anı defterini imzalayan Larsen'e, Vali Erkal tarafından temsili "Truva Lahiti" hediye edildi.

Büyükelçi Larsen, Çanakkale Savaşları'nın 101'nci yılı törenleri için yapılan çalışmaları da yerinde inceledi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.