Çanakkale'de 186 sığınmacı yakalandı

Çanakkale'de 186 sığınmacı yakalandı
ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Suriye uyruklu 186 kişi yakalandı.AA...

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçiş yapmak isteyen Suriye uyruklu 186 kişi yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Bursa Jandarma Bölge Komutanlığına bağlı faaliyet gösteren ve "Timsahlar" olarak bilinen Jandarma Komando Özel Harekat Taburundan bir timin katıldığı operasyonda ekipler, Kadırga Burnu yakınlarından Midilli'ye geçme hazırlığı yapan 95 Suriyeli sığınmacıyı yakaladı.

Operasyonda sığınmacıları bölgeye getirdiği belirlenen kişi gözaltına alınırken, şüphelinin otomobiline de el konuldu.

Jandarmanın, Sahil Güvenlik Komutanlığına ait helikopterin de katıldığı diğer operasyonunda ise Küçükkuyu beldesi Arıklı köyü yakınlarında, geceyi zeytinlikler arasında gizlenerek geçiren ve denize açılmak için bot şişiren 91 Suriyeli sığınmacı yakalandı. Kaçışı organize ettiği öne sürülen 1 kişi de gözaltına alındı.

Sığınmacılar, işlemlerinden sonra Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezine götürülürken, gözaltına alınan iki kişinin de sorgularının ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.