Çanakkale'de kaçak göçmen operasyonu

Çanakkale'de kaçak göçmen operasyonu
ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 518 kaçak göçmenin yakalandığı...

ÇANAKKALE (AA) - Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na geçmek isteyen 518 kaçak göçmenin yakalandığı operasyonda 7 organizatör de gözaltına alındı.
AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İl Jandarma Komutanlığına bağlı ekipler, ilçe sahillerinden şişme botlarla Midilli'ye geçmek isteyen Suriye ve Dominik Cumhuriyeti uyruklu 518 kişiyi yakaladı.
Yasa dışı geçişleri organize ettikleri iddiasıyla 7 kişinin gözaltına alındığı operasyonda, 2 otobüs, otomobil, minibüs, 2 şişme bot ve bot motoru ile 392 can yeleğine de el konuldu.
Yabancı uyruklular işlemlerinin ardından Ayvacık'taki Yabancıları Geri Gönderme Merkezi'ne teslim edilirken, organizatörlerle ilgili işlemler ise sürüyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.