Canan Karatay açıkladı! Kullanıyorsanız hemen çöpe atın!

Canan Karatay açıkladı! Kullanıyorsanız hemen çöpe atın!
 Editör
Prof. Dr. Canan Karatay, yine ezber bozan bir uyarı yaptı. "Diş macunlarında bulunan florür diş çürümesinin başlıca sebebidir" diyerek diş macunu yerine alternatifler sundu.

Canan Karatay'ın İngiliz karbonat açıklaması herkesi şaşırttı. Peki Karatay ne dedi?

Florür bulunan diş macunlarının zararlarından bahseden Karatay, "Diş macunlarında bulunan florür diş çürümesinin başlıca sebebidir. Florür, vücudun bağışıklık direncini kaybettiren başlıca sebeptir" İfadelerini kullandı.

BU DİŞ MACUNLARINA DİKKAT!

Karatay, "Diş çürümesi bağışıklık sisteminin düştüğü anlamına gelir. Sıklıkla küçük yaş grubu çocuklarda diş çürükleri meydana geliyor. Diş çürüğünün başlıca sebebi asittir. Asitin meydana gelmesine sebep olan gıda ise şekerdir. Şeker en tatlı zehirdir. Hamilelere yapılan şeker yüklemesi çocuk ve annelerde şeker hastalığına sebep oluyor. Diş macunlarında bulunan florür diş çürümesinin başlıca sebebidir. Florür, vücudun bağışıklık direncini kaybettiren başlıca sebeptir. Eczanelerde bulunan İngiliz karbonatları ile sulandırarak hem ağız çalkalama yapılmalı hem de fırçalama yapılmalı. Diş çürümesi ve hastalıklarını engelleyecek en büyük faktör ise zeytinyağıdır. Soğuk sıkım zeytinyağı ile ağzınızı çalkalamanız gerekmektedir. Bunun yanı sıra mineralleri de eksik etmemiz gerekir" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.