Canan Karatay’dan çarpıcı iddia! Ramazan pidesi zehir mi saçıyor?

Canan Karatay’dan çarpıcı iddia! Ramazan pidesi zehir mi saçıyor?
 Muhabir
Kalp ve İç Hastalıkları Profesörü Canan Karatay, Ramazan ayında sahur ve iftarda yenilmesi gereken besinleri açıkladı. Karatay’a göre sofranızdan uzak durması gereken o besinler…

Adını yaptığı açıklamalar ile duyuran kalp ve iç hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında sağlıklı beslenme konusunda açıklamalarda bulundu. Karatay, “Ramazan aylarında pide elbette yemek isteyebilirsiniz. Fakat içinin zehir dolu olduğunu unutmayınız” dedi.

SAHURDA NELER TÜKETİLMELİDİR?

Prof. Dr. Canan Karatay, Ramazan ayında oruç tutan yurttaşlara uyarılarıda bulundu. Sahur yapmanın önemli olduğunu vurgulayan Karatay, “Sahurda az pişmiş 3-4 adet yumurta kuvvetli protein ile kahvaltılık olarak gününüz için çok önemlidir. Bol kışlık sebze turp gibi kışa özgü sebzeler, peynir ve bol bol zeytin tüketilmesi gerekiyor. Bunların yanı sıra ev yoğurdunu sahurda tüketmek çok önemlidir. Keten tohumunu ve zeytinyağını mutlaka tüketmelisiniz. Bu iki besin kabızlığı önlüyor” şeklinde konuştu.

pide.png

RAMAZAN PİDESİ ZEHİR Mİ SAÇIYOR?

Ramazan ayında pidenin tüketimine dikkat çeken Karatay, “Kış aylarında iftarda ise tarhana, mercimek, yoğurt, ezogelin ve yöresel çorbaların tüketilmesi çok önemlidir. Uzun süre boş kalmış mideye sıcak bir çorbanın girmesi tüketim açısından fayda sağlamaktadır. Hazır çorbalar kesinlikle tüketilmemelidir. İşin kolayına kaçarak hazır çorbalar tüketilmemesi gerek. Patates kızartması da tüketilmemesi gereken gruba dâhildir. . Pide elbette olabilir. Fakat pidenin zararlı olduğunun altını çizmek isterim. Beyaz unun bulunduğu besinler vücuda çokça zararlıdır. Beyaz un tarladan eve gelene kadar içinde binlerce zehir barındırıyor. Eğer pide tüketmeyi çok istiyorsanız yanına sağlıklı besinler alarak zehrini azaltınız. Baş ağrısının en önemli sebebi ise susuzluktur. Bu sebeple iftardan sahura kadar su tüketimi gereklidir” dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.