Canan Karatay'dan korkutan açıklama! Kavun, karpuz severler dikkat

Canan Karatay'dan korkutan açıklama! Kavun, karpuz severler dikkat
 Editör
Ünlü Prof. Dr. Canan Karatay, yaz aylarının vazgeçilmez lezzetleri karpuz ve kavunun günümüzdeki halinin sağlık için ciddi riskler taşıdığını belirtti.

Yaz aylarının serinletici lezzetleri karpuz ve kavun, son yıllarda genetik müdahaleler ve üretim tekniklerindeki değişiklikler nedeniyle eski tadını aratıyor. Konuyla ilgili açıklamada bulunan Canan Karatay, bu durumun sağlık üzerindeki potansiyel olumsuz etkilerine dikkat çekti.

thumbs-b-c-b6505207b316381f4ffd39e3dbb60e35.jpg

"GENETİĞİYLE ÇOK OYNADILAR"

Kavun karpuzların şekerli sudan ibaret olduğunu ifade eden Karatay "Şeker çok zararlı, biz yıllardır kavun karpuz yemiyoruz. Genetiğiyle çok oynadılar; gen çalışmaları ile fruktoz miktarı çok yükseldi. Bu da bağımlılık yapıyor, mutluluk hormonu veriyor ve karaciğere zarar veriyor. Kavun ve karpuzlarda da fruktoz var. Bol şekerli olması ve sentetik gübreyle yapılan karpuzlar ile kavunların temelinde ürik asit yatıyor ve vücuttaki tüm değerleri bozuyor. Belirtileri yoktur, uzun süre anlamayız. Bütün organları bozduğu gibi böbrekleri de bozuyor. Herkes ürik asit değerlerine baktırsın" dedi.

thumbs-b-c-72e667d4a4b04ef407aab22c8547b386.jpg

"TÜRK HALKININ HASTALIKLARININ SEBEBİNDE BUNLAR YATIYOR"

Kavun ve karpuzların peynir ile tüketildiği zaman daha çok zarar verdiğini belirten Karatay, "Genelde süt tozundan yapılan peynirler artık eskisi gibi peynir kalmadı. Bir de endüstriyel mayadan yapılan peynir oldu mu, Türk halkının hastalıklarının sebebinde bunlar yatıyor" dedi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.