Canan Karatay'ın kışın eksik etmediği 4 besin


Yağtığı açıklamalar ile tıp dünyasının dahi dikkatini ve tepkisini çeken Karatay, verdiği tiyolar ile de bir çok insanın ilham kaynağı olmaya devam ediyor.

Sağlıklı beslenmede isim yapmış olan Canan Karatay kış aylarında eksik edilmemesi gereken besinleri sıraladı.
İşte o besinler;

Ev yoğurdu

Kışın tüketilmesi gereken yiyeceklerin başında ev yoğurdu da var. Doğal probiyotik içeren ev yoğurdu bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlıyor.

Turşu
Turşu deyip geçmeyin ev turşusunun 8 mucizevi faydası var.
Yıllarca birilerinin söylemlerine kulak kesilerek birçok doğal besinin tüketilmediğini aktaran Canan Karatay, "Doğal olan tüketilmeli. Kışın mesela, hangi turşuyu seviyorsanız evde yapın. İçine yapay bir madde koymayın" diyor.

Özellikle kışın turşu yemenin birçok faydası bulunuyor.
Soğuk algınlığına karşı koruyan, bağışıklık sistemini güçlendiren, kan şekerini dengeleyip kas sistemini kuvvetlendiren turşu Canan Karatay'ın tüketilmesini önerdiği besinlerden biri.

Sakatat
Sakatat çoğu insanın tüketmekte zorlandığı bir besin. Ancak Karatay özellikle kış aylarında sakakat öneriyor.

Karatay da kışın mutlaka tüketilmesi gereken gıdalar arasında evde yapılmış kemik suyu, paça çorbası öneriyor. Bu besinler soğuk algınlığına karşı bir kalkan oluşturuyor.

Sirke
Sofralarda çok sevilmese de sirke Canan Karatay tarafından bol bol tüketilmesi gerektiği söylenen gıdalardan. Kışın soğuk algınlığına karşı gelen ve bağışıklığı güçlendiren sirke de doğal olarak yapıldığında fayda sağlıyor.

Türklerde D vitamini eksikliği var
D vitamini eksikliğini gidermenin birçok yolu olduğunu aktaran Karatay, "Türk insanlarının çoğunda D vitamini problemi var. Benim 20 bin hastamın yüzde 99'unda D vitamini düşüklüğü var. Bunun birçok sebebi var.
Güneşten uzak durmak, hava kirliliği, hayvansal yağlardan, sakatatlardan uzak durmaktan oluyor. Yıllarca bizlere 'Hayvansal yağlar, sakatatlar hastalık sebebi, kalp krizi sebebi' dediler. Bu yüzden de D vitamini eksikliği ülkedeki çok fazla insanda var" dedi...
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.