"Çankaya'nın Filizleri" projesi

"Çankaya'nın Filizleri" projesi
Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerine burs sağlamak için ''Çankaya'nın Filizleri'' projesini hayata geçirdi

ANKARA (AA) - Çankaya Belediyesi, üniversite öğrencilerine burs sağlamak için “Çankaya’nın Filizleri” projesini hayata geçirdi. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, AA muhabirine, Ankara’da öğrenim gören ihtiyaç sahibi üniversite öğrencileri için geliştirdikleri proje hakkında bilgi verdi.

İhtiyaç sahibi öğrencilere ayda 300 lira burs verilmesi için dayanışma köprüsü kurduklarını belirten Taşdelen, sosyal dayanışmanın güçlendirilmesi ve öğrencilerin maddi zorluk çekmemesi için çaba gösterdiklerini söyledi.

- Öğrenci ve burs veren arasında köprü

Proje kapsamında Çankaya’da ikamet eden duyarlı vatandaşların üniversite öğrencilerine maddi destek sağlayacağını kaydeden Taşdelen, öncelikle burs vermek isteyen iş yeri, alışveriş merkezi, site ve apartman yönetimleri ile iletişime geçerek, belediyeye burs başvurusunda bulunan uygun kriterlere sahip öğrencilerle buluşturduklarını dile getirdi.

Çankaya halkının projeye gösterdiği ilgiden duyduğu memnuniyete dikkati çeken Taşdelen, şöyle konuştu:

''Belediye olarak bu projeyi çok önemsiyoruz. Tüm Çankayalıları, başarılı üniversite öğrencilerine destek olmaya, onlara sahip çıkmaya çağırıyoruz. Belediye görevlilerimiz, kat maliklerinin ayda 20-30 TL gibi bir katkıyla oluşturacakları yardımların, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılması için titiz bir çalışma yürütüyor. Bu gönüllülük işi... Dileyenler destek verebilir. Bu konuda hassasiyet gösterenler var elbette ancak biz daha da artmasını umut ediyoruz.''

Burs başvurusu yapmak isteyen ihtiyaç sahibi öğrencilerin Çankaya Halk Sağlığı Merkezi adresinden ve 0850 455 02 65 numaralı hattan bilgi alabileceklerini kaydeden Taşdelen, ''Ayrıca belediyemizin internet sitesinden burs verilecek öğrencilerde aranan şartlar ile apartman ve site sakinlerinin projeye nasıl katkı vereceklerine ilişkin bilgilere de ulaşılabilir'' ifadesini kullandı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.