Çayın değil sohbetin demi

Çayın değil sohbetin demi
Konyalıların önemli uğrak yerleridir köşe başlarındaki çay ocakları. Kimi derdini anlatır, kimi yalnızlığını paylaşır çaydaki şekeriyle. Hep dikkatimi çekmiştir; Konya’nın ve Konyalının çay ocağı alışkanlığı..

Konyalıların önemli uğrak yerleridir köşe başlarındaki çay ocakları. Kimi derdini anlatır, kimi yalnızlığını paylaşır çaydaki şekeriyle. Hep dikkatimi çekmiştir; Konya’nın ve Konyalının çay ocağı alışkanlığı... Çay ocağındaki sohbetlerin, yalnızlıkların, mutlulukların, hüzünlerin tek şahididir çaycılar. 17 yıllık çay ocağı işletmecisi Emrah Pullu da şahitlik edenlerden. Pullu, çay keyfinin yanında en önemlisinin dijitalleşmemiş sohbetler olduğunu söyledi, insanı çay ocaklarına çekenin.

Konyalılar tarafından çay ocaklarına yoğun ilgi gösterilmesinin, hem maddi açıdan hem de manevi açıdan getirisinin olduğunu belirten çay ocağı işletmecisi Emrah Pullu, “Çay varsa sevgi var, eski anılar içinde kaybolmuş hatıraların gün yüzüne çıkması var. Bu yüzden çay hayatımızın olmazsa olmazlarındandır” dedi.

4-088.jpg

HER KESİMDEN MÜDAVİMLERİ VAR

Çay tiryakisi olanın da sohbet isteyenin de çay ocaklarının müdavimlerinden olduğunu söyleyen Pullu, şöyle devam etti: “Çay ocaklarına Konya’da yoğun talep var. Geçmişten bugüne kadar uzanan bir alışkanlık bu. 17 yıldır çay ocağı işletiyoruz. Her sene binlerce kişiyle karşılaşıyoruz. Kimisi bize hayat hikayesini anlatıyor. Kimisi yaşadığı sıkıntılardan bahsediyor. Kimi ise çayın hayatında olmazsa olmazları arasında olduğundan bahsediyor. Yani anlayacağınız onların en önemli sır saklayıcıları bizler oluyoruz.”

7-024.jpg

ÇAYI SATTIRAN GÜLERYÜZDÜR

Çay satışlarından da bahseden Pullu, ilginin ve güler yüzün çayın ana sermayesi olduğunu belirterek, “Günlük yaklaşık 800-900 çay satıyoruz. Çay geçen sene 75 kuruştu bu sene ise 1 TL. Müşteri burada çok da çay fiyatına bakmaz. Gelen müşteri çayın yanında güler yüzü görmek ister. Güleryüz ve ilgi tercih nedenidir. Biz de mümkün oldukça gelen vatandaşların istekleri doğrultusunda işimizi yapıyoruz. Müşteriye nasıl davranırsanız o şekilde karşılık alırsınız” diye konuştu.

8-016.jpg

KONYALI ÇAYI DA SOHBETİ DE SEVER

Konyalıların çaydan çok sohbeti çok sevdiğini belirten Pullu, “Konyalılar hem çayı hem de sohbeti çok seviyor. Çaydan anlayan çayın kokusundan anlayan sohbetin de en derin harmanından anlıyor. Biz de fark ediyoruz. Başka şehirlerle kıyaslandığında Konya’nın çay sevme konusunda üst sıralarda olduğunu tahmin ediyoruz. Bence çay Konyalıların yaşam biçimi” şeklinde konuştu.

9-010.jpg

SOHBETİN DEMİNDEYİZ

Her gün düzenli olarak çay ocağına gelen Fatih Sayın ise, “Çayın yanında güzel sohbet olunca o çaya bir başka tat geliyor. Biz çayın demine bakmıyoruz. Biz sohbetin demindeyiz. Sohbet ne kadar koyuysa çay da o kadar keyifle geçiyor boğazımızdan. Bu yüzden evde içtiğim çaydan bulamadığım tadı çay ocaklarında buluyorum” dedi.

HABER:UĞUR SARI

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.