Çaykur Rizespor-Galatasaray maçından notlar

Çaykur Rizespor-Galatasaray maçından notlar
Sarı-kırmızılı takımda ilk 11'de forma giyen Sneijder, kulüp kariyerindeki 500. resmi maçına çıktı- Çaykur Rizespor, geçen haftaki Osmanlıspor maçı 11'ine göre 4 oyuncu değişikliğine gitti


RİZE (AA) - Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında deplasmanda Çaykur Rizespor'a konuk olan Galatasaray'da Hollandalı oyuncu Wesley Sneijder, ilk 11'de sahaya çıktı.

Fenerbahçe ile oynanılan derbi maçının ardından Antalyaspor karşılaşmasında sakatlığı nedeniyle görev alamayan Hollandalı futbolcu, tedavisinin ardından Çaykur Rizespor karşısında yer alarak ilk 11'de görev yaptı.

Galatasaray'ın Hollandalı yıldızı, Çaykur Rizespor mücadelesiyle 2002-2003 sezonunda ülkesinin takımlarından AFC Ajax'ta başlayan profesyonel kulüp kariyerindeki 500. resmi maçına çıktı. Bugüne kadar Ajax, Real Madrid, İnter ve Galatasaray formaları giyen 32 yaşındaki futbolcu, kariyerindeki en önemli kupayı 2009-2010 sezonunda İnter'le UEFA Şampiyonlar Ligi'ni kazanarak almıştı.

İspanya, İtalya, Hollanda ve Türkiye'de şampiyonluklar yaşayan Sneijder, Galatasaray forması altında da 138. maçını oynadı. Sneijder, sarı-kırmızılı takımda 137 maçta 40 gole imza attı.


-Sarı-kırmızılarda 5 eksik


Galatasaray'da 5 oyuncu karşılaşmada forma giyemedi.

Sarı-kırmızılılarda sakatlıkları bulunan Selçuk İnan, Aurelien Chedjou, Jason Denayer ve Sinan Gümüş ile kart cezalısı Ryan Donk, Çaykur Rizespor karşısında görev alamadı. Tedavisi tamamlanan Hakan Balta ise Karadeniz temsilcisine karşı müsabakaya 11'de başladı.

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, Spor Toto Süper Lig'de 4-2 mağlup oldukları Antalyaspor maçının ilk 11'ine göre 3 oyuncu değişikliği yaptı. Geçen haftadan Martin Linnes, Ryan Donk ve Olcan Adın'ın yerine Sneijder, Koray Günter ve Sabri Sarıoğlu ilk 11'de forma giydi.


- Çaykur Rizespor'da 4 değişiklik


Çaykur Rizespor'da, hafta sonunda ligde Osmanlıspor'a 1-0 mağlup olduğu karşılaşmanın ilk 11'ine göre 4 oyuncu değişikliği yapıldı.

Teknik direktör Hikmet Karaman, Koray Altınay'ın yerine Makiadi, Tuszynski’nin yerine Chevalier, Nika Dzalamizde’nin yerine Deniz Kadah, Sercan Kaya'nın yerine Mehmet Akyüz'ü ilk 11'de sahaya sürdü.


- Hentbol takımı tur attı


Hentbolda Kadınlar Türkiye Kupası'nı kazanan Ardeşen Gençlik Kulübü oyuncuları maç öncesi statta kupa ile tur attı.

Avrupa Halter Şampiyonası'nda 2 altın ve 1 gümüş madalya kazanan Çaykur Rizespor'un sporcusu Sibel Özkan Konak için karşılaşma öncesi ödül töreni düzenlendi.


- Rizeli taraftarlar maça ilgi göstermedi


Çaykur Rizespor taraftarları Galatasaray ile yapılan Türkiye Kupası maçına ilgi göstermedi.

Çaykur Didi Stadı'nın 2 bin 500 dolayında yeşil-mavili taraftar takımlarını destekledi. Galatasaray taraftarları ise kendilerine ayrılan kale arkası tribünün büyük bölümünü doldurarak, takımlarını Rize deplasmanında yalnız bırakmadı.

Galatasaray Kulübü Başkanı Dursun Özbek de Rize'ye gelerek karşılaşmayı Çaykur Rizespor Başkanı Metin Kalkavan ile protokol tribünden izledi.




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.