Çaykur Üreticiyi Bu Yıl İyi Demledi !

Çaykur Üreticiyi Bu Yıl İyi Demledi !
Türkiyenin en büyük çay üreticisi durumda olan Çaykur bu yıl üreticisine 1 milyar tl ye yakın ödeme yaparken çay kampanyasını 12 ekimde tamamladıklarını ifade etti.

Çaykur üreticisine bir yılda yaklaşık bir milyar lira ödeme yaparken Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu “Bu bölge için çok önemli bir kaynaktır” dedi.
Çaykur Genel Müdürlüğü’nde düzenlenen basın toplantısına Sütlüoğlu’nun yanı sıra daire müdürleri ve basın mensupları katıldı.
26 Nisan’da açılan çay kampanyasının 12 Ekim’de tamamlandığını ifade eden Çaykur Genel Müdürü İmdat Sütlüoğlu, “2014 yılı yaş çay kampanyası sorunsuz sıkıntısız tamamladık. Birinci sürgünde 210 bin ton çay aldık. İlk sürgünde bir miktar çayda yanma olduğu için yaş çay rekoltesinde düşme oldu. İkinci sürgünde 229 bin 851 ton ve üçüncü sürgünde ise 188 bin 634 ton olmak üzere toplamda yaklaşık 628 bin 430 ton yaş çay alımı yaptık. İlk kez alım yaptığımız beyaz çayda ise bin 531 kilogram çay aldık. Bundan elde ettiğimiz kuru çay 575 kilogramdır. Bu alımlar karşılığında üreticilerimize aksatmadan bedellerini ödedik. Bu yıldan sadece Eylül ve Ekim ayında aldığımız çayın bedelleri kaldı. Bu ay içerisinde o ödemeleri de tamamını bitireceğiz. Toplamda Eylül ve Ekim ayı için 121 milyon 900 bin lirayı bu ay ödenecek. Bu yıl için yaş çay bedeli müstahsile borcumuz kalmayacak. Yıl içerisinde işçilerin alacakları ve sosyal hakları da hızlı bir şekilde ödendi. Geride kalan zamanda 540 bin ton çay karşılığı 722 milyon lira ödeme yaptık. Çaykur olarak üreticimize bir yılda bir milyar liraya yakın ödeme yapıyoruz. Bu, bölge için çok önemli bir kaynaktır” diye konuştu.
FABRİKA KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETECEK
Dünyanın en büyük ve modern özelliğine sahip olacak paketleme fabrikasının yapımına sürdüğünü de ifade eden Sütlüoğlu "Bu fabrika sıradan bir fabrika olmayacak. Son derece modern yapıya sahip çevreci bir fabrika olacak. Rizemizin ve ülkemizin marka değerini yükseltecek turizm merkezi niteliğinde bir fabrika olacak. Bu fabrika içerisinde üç tane de mini çay fabrikası olacak. Gelen turistlerimiz burada çayın işlenme aşamalarını görecek. Ayrıca bu tesis deniz suyundan kendi enerjisini üreterek 5,5 yılda kendisini amorti edecek çok kapsamlı bir fabrika olacak" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.