ÇELEBİ CAMİ NE ZAMAN AÇILACAK?

ÇELEBİ CAMİ NE ZAMAN AÇILACAK?
Karatay Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çelebi Cami inşaatında sona yaklaşılıyor. 

Karatay Belediyesi tarafından yapımı devam eden Çelebi Cami inşaatında sona yaklaşılıyor. Estetik görünümü ve farklı mimarisiyle ön plana çıkan Çelebi Cami inşaatında incelemelerde bulunan Karatay Belediye Başkanı Mehmet Hançerli; caminin 5424 m² arsa alanı üzerinde 2290 m² inşaat alanına sahip olduğunu ifade etti. Başkan Hançerli, bodrum kat ile birlikte toplamda 3 kattan oluşan Çelebi Cami’nin büyük bir ihtiyacı karşılayacağını söyledi. Farklı mimari estetiğiyle dikkat çeken 4 minareli caminin belediye meclisinde alınan karar doğrultusunda tamamen belediye bütçesinden yapıldığına dikkat çeken Başkan Hançerli, Çelebi Cami'nin  yaklaşık 4.487.000 TL ye mal olduğunu belirtti. Tamamlandığında 1200 kişinin aynı anda ibadet edebileceği camide, cemaat mahallerinden abdesthanelere, hanımlar mahfilinden gasilhane ve morga kadar tüm detayların özenle yapıldığının altını çizen Başkan Hançerli, Çelebi Cami'nin Aralık 2016'da tamamlanacağını ifade etti. 

Karatay Belediyesi olarak camilere önem verildiklerini ifade eden Başkan Hançerli, Çelebi mahallesine birde Hanımlar Lokali kazandıracaklarının müjdesini verdi.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum