Çelik, 400 eserli serginin açılışını yaptı

Çelik, 400 eserli serginin açılışını yaptı
KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde, dünya ticaret tarihiyle ilgili serginin açılışını...

KAYSERİ (AA) - Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Selçuklu Uygarlığı Müzesi’nde, dünya ticaret tarihiyle ilgili serginin açılışını yaptı.

Belediyeden yapılan yazılı açıklamaya göre, 400'e yakın eser bulunan sergide, milattan önce 3000 ile milattan sonra 1300 yılları arasında kullanılan terazi ağırlıkları ve tartı aletleri yer alıyor.

Çelik, açılışta yaptığı konuşmada, sergi, çalıştay ve bastırılacak eserlerle, Anadolu’da ticaretin merkezinin Kayseri olduğunu tüm dünyaya anlatacaklarını bildirdi.

Anadolu’da ticaret temalı farklı sergileri de Kayseri’ye getirmeye devam edeceklerini kaydeden Çelik, "Sergilerin yanı sıra bastırılacak eserler ve çalıştaylarla Anadolu’da ticaretin merkezinin Kayseri olduğunu tüm dünyaya ispat edeceğiz" ifadesini kullandı.

Kayseri’nin 5 bin yıllık bir tarihe sahip olduğunu ve ticari genlerini tarihinden aldığını belirten Çelik, bu nedenle de Kültepe’deki kazılarda dönemin ticari belgeleri olan tabletlerin çıktığını aktardı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.