Çelikel’in Hedefi Büyük

Çelikel’in Hedefi Büyük
Çelikel Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Türkmen, “Hedefimiz insanoğlunun yaşadığı tüm coğrafyalara ulaşmak” derken, modern tarım aletlerini çiftçilerin kullanımına sunmaya devam edeceklerini söyledi

Çelikel Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Türkmen, 70 ülkeye ihracat yaptıklarını, hedeflerinin insanoğlunun yaşadığı bütün coğrafyada Çelikel’in ürünlerini görmek olduğunu söyledi.

1992 yılında hem gelişen teknolojileri yakından takip etmek, hem de daha kaliteli ve çeşitli ürünler imal etmek amacıyla kurulan Çelikel Tarım Makinaları, 16. Tarım Fuarında yeni ürünler ve donanımlı ekipmanları katılımcılarla buluşturuyor. Firma hakkında açıklamalarda bulunan, Çelikel Tarım Yönetim Kurulu Başkanı Bekir Türkmen, insanoğlunun yaşadığı bütün coğrafyada ilerleyen süreçte Çelikel’in ürünlerini görmek mümkün olacağını söyledi.

MODERN MAKİNALARI ÇİFTÇİNİN HİZMETİNE SUNDUK

Bekir Türkmen, 1962 yılında Yozgat’ın Boğazlıyan ilçesinde Muhsin Türkmen tarafından Çelikel Firmasının kurulduğunu belirterek, “Üretimine, pulluk imalatıyla başlayan işletmemiz, 1985 yılında ürün çeşidine; kültivatörü de dahil ederek gelişme sürecine girmiştir. İşletmemiz, 1992 yılında hem gelişen teknolojileri yakından takip etmek hem de daha kaliteli ve çeşitli ürünler imal etmek amacıyla sanayi kenti olan Konya’ya, üretim tesislerini taşımıştır. Konya’da 1998 yılına kadar çeşitli büyüklüklerde kültivatör ve helezon imalatı yapan işletmemiz; 1998 yılında, hayvancılık işletmelerindeki makineleşme eksikliklerini görerek, bu eksiklikleri gidermeyi hedefleyen makine ve ekipmanların yapımına önem vermiş ve bunun sonucunda da: mısır silaj makinesi, tamburlu çayır biçme makinesi ve ot silaj makinesi gibi daha kompleks ve birkaç işi bir arada yapabilen kombine makinelerin imalatına yönelmiştir. Bu makinelerin imalatında sağlanan başarı, firmamızı; yeni ürünler yapmak konusunda teşvik etmiştir. Bu teşvik sonucu; 2002 yılında Türkiye’de ilk kez, serpme ekim yapabilen yonca ekim mibzeri ve 2003 yılında da yem kırma makinesi, çiftçimizin hizmetine sunulmuştur. 2004 yılına gelindiğinde ürün gamımıza hububat ezme makinesini de kattıktan sonra sırasıyla 2006 yılında balya yükleme makinesini ve küçük yem kırma makinesini 2007 yılı itibariyle çift yönlü&pistonlu tesviye küreğinin de imalatına başlayan firmamız 2007 yılı sonunda sıra bağımsız mısır silaj makinesinin de imalatına başlayıp modern makinaları birer birer çiftçimizin hizmetine sunmayı başarmıştır” dedi.

HEDEF YÜZDE 40 İHRACAT

16. Tarım, Tarımsal Mekanizasyon ve Tarla Teknolojileri Fuarı hakkında da değerlendirmelerde bulunan Türkmen, “Fuardaki yoğunluk beklediğimizin üzerinde devam ediyor. Fuara; sosis makinası, paketleme makinalarıyla çalışmalarımız devam ediyor. Uzun yılların verdiği tecrübe, bilgi birikimiyle müşteri memnuniyeti son derece önemli. 3-4 makina alan müşterilerin, hayal ticareti yapmadığı, kalitenin peşinden geldiklerini görüyoruz. 70 tane ülkeye ihracat yapıyoruz insanoğlunun yaşadığı bütün coğrafyada ilerleyen süreçte Çelikel’in ürünlerini görmek mümkün olacak. İhracat şuan yüzde 20’nin üzerinde, ticari hacim olarak 2018’de yüzde 40 olarak önümüze hedef koyduk. Her yıl artarak devam eden bir trend olacak. 2019 yılında dünyayı yerinden oynatacak farklı projelerimiz var” şeklinde konuştu.

HABER: Uğur Sarı

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.