Cemil Meriç Vefatının 30'uncu Yıl Dönümünde Anıldı

Cemil Meriç Vefatının 30'uncu Yıl Dönümünde Anıldı
İSTANBUL (AA) - Türk yazar, çevirmen ve fikir adamı Cemil Meriç, vefatının 30'uncu yıl dönümünde anıldı.Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan yazılı...

İSTANBUL (AA) - Türk yazar, çevirmen ve fikir adamı Cemil Meriç, vefatının 30'uncu yıl dönümünde anıldı.

Küçükçekmece Belediyesi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, belediye tarafından düzenlenen "Cemil Meriç'i Anma Programı" Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirildi.

Oturum başkanlığını Yrd. Doç. Dr. Bahtiyar Aslan'ın üstlendiği panelde, akademisyen Halil Açıkgöz ve Cemil Meriç''in yakın talebesi İzzet Tanju konuşmacı olarak yer aldı.

Aslan, Cemil Meriç'in bir kimlik arayışının temsilcisi olduğuna dikkat çekerek, "Bugün bizler, Cemil Meriç kadar felsefi sorgulama yaşamıyorsak, biz kimiz diye sormuyorsak, Cemil Meriç bu soruların cevabını bulduğu ve bize bir yol açtığı içindir." ifadelerini kullandı.

Bir dönem Cemil Meriç'in sekreterliğini yapan Halil Açıkgöz ise "Cemil Meriç'in hayranı değildim ama daha önemlisi onu anlamaya çalışıyordum. Orta ikinci sınıfta 'Hint Edebiyatı' isimli kitabını okudum. Hiçbir şey anlamadım. Bir gün bana bir iş teklifi geldi. 'Cemil Meriç'e sekreter lazım, gider misin?' dediler. 10 Kasım 1976'da sekreterliğini yapmaya başladım." dedi.

Meriç’in yakın talebesi İzzet Tanju ise panelde yazar ile ilgili hatıralarını ve edebiyat anlayışını anlattı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.