Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri
BM Suriye Özel Temsilcisi de Mistura Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katkıda bulunmaları için Suriyeli kadın ve sivil toplum örgütü temsilcilerine davet mektubu gönderecek

CENEVRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katkıda bulunmaları için Suriyeli kadın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine davet mektubu göndereceği bildirildi.

De Mistura'nın basın ofisinden yapılan açıklamada, fikir ve tavsiyeleriyle görüşmelere katkıda bulunmaları için Suriyeli kadın ve sivil toplum örgütlerinin temsilcilerine davet mektubu göndereceği ifade edildi.

Açıklamada, De Mistura'nın Suriyeli kadınların çağrısına kulak vererek BM Güvenlik Konseyi'nin 2254 sayılı Suriye'ye ilişkin karar tasarısı rehberliğinde, 12 kadının yer aldığı Bağımsız Kadın Danışma Kurulu kurduğu belirtildi.

Cenevre'deki Suriye görüşmelerine rejim adına katılan Suriye'nin BM Daimi Temsilcisi Büyükelçi Beşar el-Caferi, de Mistura ile bir araya gelmişti. De Mistura'nın, Cenevre'deki Suriye görüşmelerine katılan Suriye rejimi heyetiyle yaptıkları görüşme sonrasında Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) ile bugün ayrı bir görüşme yapmayacağı açıklanmıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.