Cenevre'deki Suriye görüşmeleri

Cenevre'deki Suriye görüşmeleri
MYK Sözcüsü Muslat, BM Suriye Özel Temsilcisi Mistura'nın, Esed'in yanına "muhaliflerden üç yardımcı" tayin edilmesi yönünde bir öneri sunmadığını söyledi

CENEVRE (AA) - Suriyeli muhaliflerin oluşturduğu Müzakere Yüksek Komitesi (MYK) Sözcüsü Salim el-Muslat, Birleşmiş Milletler (BM) Suriye Özel Temsilcisi Staffan de Mistura'nın MYK'ya Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in yanına "muhaliflerden üç yardımcı" tayin edilmesi yönünde bir öneri sunmadığını belirtti.

Muslat, AA muhabirine yaptığı açıklamada, BM Özel Temsilcisi Mistura'nın MYK'ya Esed'in yanına muhaliflerden üç yardımcı tayin edilmesi yönünde öneri sunduğu yönündeki iddiaları yalanlayarak, "Dün muhaliflerin, Mistura ile yaptığı görüşmede böyle bir öneri gündeme gelmedi. Medyada yer alanlar doğru değil. Belki de bu uydurma haberi medyaya yayan, Suriye halkının ve temsilcilerinin portresini karalamaya çalışıyor." dedi.

Muhaliflerin, görüşmeler sırasında geçiş yönetimi ya da Esed'in bulunduğu bir yönetim konusunu açmadığını ve açmayacağını vurgulayan Muslat, "Esed'in Suriye'nin geleceğiyle alakalı hiçbir dönemde bulunması kabul edilemez. Ayrıca halka yönelik suç işleyen rejimin önde gelen yöneticileri de kabul edilemez." diye konuştu.

Muslat, "Şu an bizi en çok ilgilendiren mesele, Suriye'de her gün yaşanan ölüm, ambargo, aç bırakma, gözaltı ve halka karşı işlenen suçlardır." ifadelerini kullandı.

Medya organlarında dün, Suriye rejiminin Cenevre'deki barış görüşmelerine katılan heyetinin, BM siyasi geçiş süreci için Esed'in kalmasını ve üç yardımcı tayin edilmesini önerdiği, Mistura'nın da bu öneriyi MYK'ya ilettiği yönünde iddialar yer almıştı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.