CENTCOM Komutanı Votel Mısır'da

CENTCOM Komutanı Votel Mısır'da
General Votel, Mısır Savunma Bakanı Subhi ile bir araya geldi

KAHİRE (AA) - ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Joseph Votel'in, Mısır Savunma Bakanı Sıdkı Subhi ile bir araya geldiği bildirildi.

Mısır ordu sözcüsü Tuğgeneral Muhammed Semir tarafından yapılan yazılı açıklamaya göre, başkent Kahire'de Mısır Savunma Bakanı Subhi ile CENTCOM Komutanı Votel ve ona eşlik eden ABD askeri heyeti arasında geçen görüşmelerde terörle mücadele yolları, uluslarası ve bölgesel düzeyde terörün engellenmesi konuları ele alındı.

Subhi, Mısır ile ABD arasındaki ilişkilerinin derinliği, iki ülke arasındaki askeri iş birliği ve yakınlaşmaya vurgu yaparak, söz konusu ilişkilerin iki tarafın da ortak konum ve çabalarına dayandığını kaydetti.

Görüşmede taraflar bölgedeki gelişmelerle ilgili görüşlerini aktardı, iki ülke arasındaki askeri iş birliği çerçevesinde başta ortak tatbikatlar, tecrübe paylaşımı ve teknik destek olmak üzere ortak öneme haiz konular ele alındı.

Votel başkanlığındaki ABD askeri heyetin ziyaretinin iki gün sürmesi bekleniyor.

CENTCOM'daki görevine 30 Mart'ta atanan Votel, Mısır ziyaretinden önce Lübnan, Ürdün ve Irak'ta da siyasi ve askeri yetkililerle temaslarda bulunmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.