Cep telefonu aldı bakın kutudan ne çıktı

Cep telefonu aldı bakın kutudan ne çıktı
Bitlis’in Ahlat ilçesinde, TV’den görerek sipariş verdiği telefonun yerine kutudan çıkanlar şaşırttı...

Ahlat’ın Erkizan Mahallesi’nde ikamet eden Muştak Aydın adlı vatandaş, televizyon reklamında görerek sipariş verdiği telefonun kutusunu açtığında kocaman bir şaşkınlık yaşadı. Tatvan Lisesi’nde tahsil gören oğlunun TV’de görüp almasını istediği telefonu sipariş eden baba Muştak Aydın, telefon diye gelen kutunun arasında oyuncak telefon ve armut çıktığını söyledi.Yaşanan olayın kendisini aşırı incittiğini anlatım eden Aydın, paranın derdinde olmadığını, ama kutuda armut gönderilmesinin epey bir kırıcı ve alaycı bir hal olduğunu söyledi. 

Konu meselesinde İHA muhabirine açıklamada olan Aydın, lüzumlu yerlere şikayet dilekçesi verdiğini belirterek, “Tatvan Lisesi’nde okuyan oğlum televizyonda gördüğü bir telefonu sipariş etmemizi istedi. Bizde çocuğumuzu kırmayarak bu telefonu istettik. Aradan bir kaç gün sonra PTT’ye paketim geldi.Paketi açtığımda kocaman bir şaşkınlık yaşadım. Telefon oyuncak bulunduğu bu şeklinde birlikte da armut göndermişler. Ben buradan vatandaşlarımıza sesleniyorum. TV’den görmüş olduğunuz reklamlara güvenip de bu bu şeklinde cihazları muhakkak almayın. Benim kişisel görüşüm bu işi yapanlar muhakkak şebekedir. Ben bu kişilerin haksız yere elde ettiği kazançlarını kınıyorum. Çocuğum bu telefon parasını kazanmak için bir ay boyunca soğuk havaya karşın patates tarlasında çalışmıştır. Buradan elde ettiği kazancıda bu telefona göndermiştir. 

Bu telefon parasını onlara zehir zıkkım ediyorum.İnşallah utanırlar da bu çeşit işleri bir daha yaparak kişilerin onurlarını incitmezler. Kaymakamlık içinde olan ‘Tüketici Hakları’na da başvuru yaptık. Sağ olsunlar destekçi da oldular. Benim asıl kırıldığım nokta, değerlerimizle oynamalarıdır. Yani telefon oyuncak gelmiş çokta ciddi değil lakin onun birlikte armut göndermeleri ne açıya geliyor? Nereye başvuru etmemiz gerekiyorsa hakkımızı arayacağız. Telefonu aldığımız firmayı aradığımızda yanıt vermiyorlar. Fakat diğer bir numaradan aradığımız süre derhal ‘Telefon siparişimi vereceksiniz?’ halinde soruyorlar.Bende bunun üstüne kendilerine oyuncak telefon ve armut gönderdiklerini söyledim. 

Ama dinlemeden telefonu kapatıyorlar. Kendi telefonumdan ise aşırı kere aramama karşın hem telefonu açmıyorlar hem de arka dönüş yapmıyorlar. Bir yurttaş şekilde şunu dile getirmek istiyorum, televizyonlarda yapılan bu çeşit reklamlara muhakkak güven etmeyin. Çünkü müşterilerini kandırıyorlar. Zaten alırlarsa da benim bu şeklinde pişman olacaktır” dedi.TV’lerde çıkan bu çeşit reklamların kontrol altında olup olmadığını da merak ettiğini vurgulayan Aydın, bu konuyu lüzumlu her yere şikayet edeceğini de sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.