Cerrahpaşa'nın başarısında Konyalı imzası

Cerrahpaşa'nın başarısında Konyalı imzası
Cerrahpaşa Tıp Fakültesi, Koronavirüs sürecinde tedavi başarısı ile dünyanın en büyük ülkelerinin bile dikkatini çekti. Hastanenin dekanlığını yürüten Konyalı Prof. Dr. Sait Gönen, bu sürecin yönetiminde önemli katkılar sağladı

Koronavirüs Salgını'nda İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Dekanı, Konyalı Prof. Dr. M. Sait Gönen, koronavirüsle mücadelede önemli bir görev üstlendi. Dekanlığını yürüttüğü Cerrahpaşa , hastalığın tedavisinde dünyada örnek gösterilen kurum olurken, sürecin yönetimi, hastaların ve hastalığın takibinde Sait Gönen, önemli çalışmalar yürüttü. 

Cerrahpaşa'nın ve Sait Gönen'in koronavirüs salgınına karşı başarısı BBC ve CNN gibi uluslararası yayın kuruluşlarının dikkatini çekti. Prof. Dr. Gönen bu başarının tarihi arka planını hatırlatarak "Köklü kurumların kurumsal hafızları da olur. Cerrahpaşa 1893 kolera salgınında fonksiyon icra etmiş. 1911'de ikinci kolera salgınında dolmuş sahra hastanesi kurulmuş Cerrahpaşa içine" diye konuştu.

MUSTAFA SAİT GÖNEN KİMDİR?

1960 yılnda Konya’da doğan Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen, Trakya Üniversitesi Tıp Fakültesi’nden ( eğitimi Cerrahpaşa’da) 1985 yılında mezun oldu. 1986-1990 yılları arasında Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde İç Hastalıkları ve 1995-1998 yılları arasında İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nde Endokrinoloji alanında uzmanlığını tamamladı. 2005 yılında Doçent, 2010 yılında Profesör ünvanını alan Prof. Dr. Gönen’in ulusal ve uluslararası olmak üzere 135’i aşkın yayını bulunmaktadır. İstanbul Üniversitesi Araştırma Fonu tarafından 1999 yılında yaptığı uluslar arası yayınlarla Türkiye bilimine yaptığı katkı nedeniyle Başarılı Araştırıcı Belgesi ödülünü kazanan Prof. Dr. Gönen, Türkiye Diyabet Vakfı tarafından 2014 yılı “Diabetes Mellitus En İyi Bilimsel Yayın Ödülü” programı çerçevesinde “Effects Of Single Nucleotide Polymorphisms In KATP Channel Genes On Type 2 Diabetes In Turkish Population” başlıklı yayın ile birincilik ödülü kazandı. Prof. Dr. Mustafa Sait Gönen ulusal ve uluslararası 14 projede yürütücü olarak yer aldı.

Haber: İbrahim ÇİÇEKÇİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum