Cesar Sinema Ödülleri sahiplerini buluyor

Cesar Sinema Ödülleri sahiplerini buluyor
"Mustang" filmiyle 9 dalda yarışan yönetmen Ergüven:- "Bu filmin var oluşu bir mucize gibi"- ABD'li aktör Douglas: - "Mustang'ı görmedim ama görmek istiyorum. O nedenle de çok heyecanlıyım"

PARİS (AA) - "Fransa'nın Oscar'ı" olarak bilinen ve bu gece verilecek "Cesar Sinema Ödülleri''nde "Mustang" adlı filmiyle 9 dalda yarışan Türk yönetmen Deniz Gamze Ergüven, "Bu filmin var oluşu bir mucize gibi" dedi.

Ergüven, Paris'te Chatelet Tiyatrosu'nda yapılan "Cesar Sinema Ödülleri" törenine gelişinde kırmızı halıdan geçerken, AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Filmiyle 9 dalda yarışmaya katılmasını değerlendiren Ergüven, "Bir mucize gibi. Bu filmin var oluşu bir mucize gibi" diye konuştu.

Çekim başlamadan üç hafta önce ilk yapımcılarının geri çekildiğini anlatan Ergüven, o nedenle filmin çekilebilmiş olmasının bir mucize ve Cesar Sinema Ödülleri'nde yarışmanın ise bir rüya olduğunu belirtti.

Ergüven, "Kadın olmak nedir konusu sinemaya çok yansımayan bir şey. Hayat dolu, hürriyet dolu, çok modern düşüncesi olan bir film" değerlendirmesini yaptı.

Oscar Sinema Ödülleri'nde de Fransa adına Yabancı Dilde En İyi Film kategorisinde yarışacak olmasına ilişkin soru üzerine Ergüven, adaylığın olağanüstü bir şey olduğunu bildirdi.

Ergüven, "Filmin değişik değişik ülkelerde gösterilmesi, insanların tepkisi çok etkileyici" dedi.

Cesar Sinema Ödül töreninde ödül bekleyip beklemediğine ilişkin soru üzerine Ergüven, dokuz dalda aday olduklarını anımsatarak, "İstatistik olarak mümkün, çok seviniriz" diye konuştu.

Bundan sonraki projelerinin sorulması üzerine Ergüven, üzerinde çalıştığı bir proje olduğunu, bu projenin daha çok özel hikayelerden oluştuğunu ifade etti.

Ergüven'in yönetmenliğini yaptığı ve ilk uzun metrajlı filmi olan Mustang, Karadeniz Bölgesi'nde Türkçe çekilen ve kırsal kesimde yaşayan genç kızların "özgürlük mücadelesi"ni eleştirel bir gözle ele alıyor.

- "Mustang'ı görmek istiyorum"

Törende Cesar Onur Ödülü alacak olan ABD'li Aktör Michael Douglas da AA muhabirinin sorusu üzerine, "Mustang'ı görmedim ama görmek istiyorum. O nedenle de çok heyecanlıyım" diye konuştu.

Douglas, çok sağlıklı göründüğünün belirtilmesi üzerine de "Öyleyim" yanıtını verdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.