Çeşme açıklarında geminin karaya oturması

Çeşme açıklarında geminin karaya oturması
Yakıt sızıntısı nedeniyle çevre kirliliği oluşturan Panama bandralı Lady Tuna gemisi, römorkör yardımıyla bulunduğu yerden 2 mil açığa götürüldü

İZMİR (AA) - İzmir'in Çeşme ilçesinde, karaya oturduktan sonra yakıt sızıntısı nedeniyle çevre kirliliği oluşturan Panama bandralı Lady Tuna, bulunduğu yerden 2 mil açığına çekildi.

Ildır mevkisi karşısında karaya oturan Panama bandralı Lady Tuna gemisi, bu sabah, İstanbul'dan getirilen 2 römorkör yardımıyla yerinden hareket ettirilerek Ufuk Adası yakınına götürüldü.

Sahilden yaklaşık 2 mil açığa çekilen gemideki çalışmaların sürdürdüğü öğrenildi.

Öte yandan temizlik ekiplerinin Ildır mevkisindeki çalışmaları da devam ediyor.

Muhtar Erdem Yavuz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ildır'ın doğal güzellikleriyle Çeşme'nin en gözde bölgelerinden biri olduğunu söyledi.

Bölgenin koruma altına alınmasını istediklerini ifade eden Yavuz, "Talihsiz bir kaza yaşadık, denizde kirlilik oluştu. Özellikle balık çiftliklerinin bir an önce yerleşim alanlarının uzağına çekilmesi gerekiyor. Umarım bir daha böyle bir kaza yaşamayız." dedi.

- Olay

Orkinos çiftliğindeki balıkları limana taşıdığı öğrenilen Panama bandıralı "Lady Tuna" gemisi, 18 Aralık'ta Çeşme Ildırı mevkisinin 3 mil açığında seyir halindeyken, 3 balıkçı teknesine çarpmamak için manevra yapınca Pırasa adası yakınındaki kayalıklara oturmuş, gövdesinde oluşan yırtık nedeniyle denize yakıt sızmıştı.

Durumun bildirilmesi üzerine bölgeye ulaşan ekip, bariyer koyarak gemide kalan yakıtın sızıntısını önlemiş, daha sonra temizlik çalışmalarına başlanmıştı.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.