Cev Avrupa Ligi'nde 7. Şampiyon Belli Oluyor

Cev Avrupa Ligi'nde 7. Şampiyon Belli Oluyor
Bu sezon 6 takımın katılımıyla düzenlenen Avrupa Ligi'nin birincisi, yarın İzmir'de yapılacak Türkiye-Macaristan maçında belli olacak

2015 Kadınlar Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) Avrupa Ligi'nde şampiyon yarın İzmir'de yapılacak Türkiye-Macaristan maçıyla belli olacak.

2009'dan itibaren düzenlenen ve ilk 5 sezonunda şampiyonun Dörtlü Final organizasyonuyla belirlendiği organizasyonda, 7. şampiyon kupasını İzmir'de kaldıracak.  

Bu sezon 6 takımın katılımıyla düzenlenen ligde grup maçlarını ilk 2 sırada tamamlayan Türkiye ile Macaristan, çeyrek finalde İsrail ile Yunanistan'ı saf dışı bırakarak finale yükseldi. 

İki maç üzerinden oynanan finalde Macaristan ilk müsabakayı kendi evinde 3-0 kazandı. İki takımın rövanş mücadelesi yarın İzmir Atatürk Voleybol Salonu'nda saat 18.00'de başlayacak. Karşılaşmada İtalyan Simone Santi ile Alman Ute Maria Fischer düdük çalacak.

Türkiye'nin, 3-0 veya 3-1 kazanması halinde, şampiyon müsabakanın ardından oynanacak altın setle belli olacak. Macaristan ise tüm galibiyetlerde ve 3-2 mağlubiyette şampiyonluğa ulaşacak. 

 

- Türkiye'nin 4. finali 

 

Daha önce Avrupa Ligi'nde 3 kez final oynayan Türkiye, 2009 ve 2011'de Sırbistan'a yenilmiş, geçen sezon ise Almanya'yı yenerek birinci olmuştu.

2009'da Kayseri'de Sırbistan'a 3-2 yenilerek ikinci olan Türkiye, 2010'da Ankara'daki Dörtlü Final'de ilk maçta Bulgaristan'a 3-2 yenilerek finale kalamadı.

O sezon üçüncülüğü elde eden ay-yıldızlı ekip, 2011'de İstanbul'daki Dörtlü Final'de Sırbistan'a 3-0 yenilerek ikinciliğe ulaştı.

2012 ve 2013'te final etabına kalamayan Türkiye, geçen yıl Almanya ile mücadele ettiği finalde, Bursa'da ve deplasmanda 3-1'lik sonuçlarla kupaya uzandı.

 

- En fazla kazanan Sırbistan

 

CEV Avrupa Ligi'nde şimdiye kadar 4 takım birincilik elde etti. Sırbistan'ı üst üste olmak üzere 3 şampiyonluğu bulunurken, Türkiye, Almanya ve Çek Cumhuriyeti'nin ise 1'er birinciliği var.

Organizasyonu şimdiye kadar kazananlar şöyle:

 

Yıl Kazanan Kaybeden
2009 Sırbistan Türkiye
2010 Sırbistan Bulgaristan
2011 Sırbistan Türkiye
2012 Çek Cumhuriyeti Bulgaristan
2013 Almanya Belçika
2014 Türkiye Almanya

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.