Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Karabük'te:

Çevre Ve Şehircilik Bakanı Güllüce, Karabük'te:
"Safranbolu'nun adı zaten biliniyor ama dünyada kardeş ülkeler, kardeş milletler ve akraba milletler topluluğu tarafından da bilinmesi için çaba harcarız"

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, "Safranbolu'nun adı zaten biliniyor ama dünyada kardeş ülkeler, kardeş milletler ve akraba milletler topluluğu tarafından da bilinmesi için çaba harcarız" dedi.

Çeşitli temaslar için geldiği kentte belediyeyi ziyaret eden Güllüce, burada yaptığı konuşmada, Safranbolu'da uluslararası çevre sempozyumu yapmayı planladıklarını söyledi.

Bakanlık olarak Safranbolu'ya ayrı yer ayırdıklarını ve ismini dünyanın öğrenmesini istediklerini ifade eden Güllüce, "Safranbolu, Türkiye'nin turizm, tarih, tarihe sahiplik, tarihi koruma, tarihi derinlik, tarih bilinci, mimari bakımdan dolayı özelliği olan yerleşim yeri. O yüzden Türkiye olarak Safranbolu'ya herkes, hükumetimiz önem veriyor. Çevreyle ilgili ileride şu anda netleşmemiş olan sempozyum düşünüyoruz" diye konuştu.

Yapmayı planladıkları sempozyumun ön çalışması için ilçeye geldiğini ifade eden Güllüce, "Safranbolu'nun adı zaten biliniyor ama dünyada kardeş ülkeler, kardeş milletler ve akraba milletler topluluğu tarafından da bilinmesi için çaba harcarız. İleride yapacağımız sempozyumun böyle bir faydası olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı.

Güllüce, Belediye Başkanı Necdet Aksoy'dan ilçedeki faaliyetler hakkında brifing aldı.

Güllüce'nin belediye ziyaretinde Karabük Valisi Orhan Alimoğlu, AK Parti Karabük Milletvekili Osman Kahveci, Safranbolu Kaymakamı Murat Bulacak ve diğer protokol üyeleri de hazır bulundu. 

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.