Cezaevinde Çanakkale oratoryosu

Cezaevinde Çanakkale oratoryosu
Büyükşehir Belediyesi’nin Medeniyet Okulu Projesi kapsamında E Tipi Kapalı Cezaevi’nde kalan hükümlü ve tutukluların sahnelediği Çanakkale oratoryosu beğeni topladı.

Büyükşehir Belediyesi’nin çeşitli kurum ve kuruluşlarla işbirliği içinde gerçekleştirdiği Medeniyet Okulu etkinlikleri kapsamında E Tipi Kapalı Cezaevi’nde Çanakkale Zaferi konulu oratoryo gösterisi düzenlendi.

Çanakkale Zaferinin 101. yıldönümü nedeniyle düzenlenen programa Konya Cezaevi Cumhuriyet Başsavcı Vekilleri Tuncer Çetin, Hasan Öz, Büyükşehir Belediyesi Kırsal Hizmetler ve Koordinasyon Dairesi Başkanı Mustafa Yazlık, hakimler, askeri erkan, cezaevi yöneticileri ile hükümlü ve tutuklar katıldı.

Konya E Tipi kapalı Ceza İnfaz Kurumu Müdürü Yusuf Kafadar’ın kurumla ilgili bilgi vermesinin ardından konuşan Necmettin Erbakan Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yakup Kaya, Çanakkale Zaferi’nin özellikle genç nesillere iyi anlatılması gerektiğini, bunun şehitlere karşı bir borç olduğunu ifade etti.

Ali Bektaş’ın yaptığı Mesnevi sohbetinin ardından Konya E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu’nda kalan hükümlü ve tutuklular Çanakkale Savaşlarını oratoryo ile canlandırdı.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.